2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Dívky po roce v Brně

Včera 12.9.2020 to byl přesně rok, co se naše dívky představily jako novicky v soutěži dívek 7´s, respektive dnešním poháru. 

Pár přešlo do sedmičkového prostředí z kat. U14, většina z nich byly úplné začátečnice v ragby a novicky v týmu. Hrát proti početnějším, sehranějším mužstvům dívek bylo v minulém podzimu náročné, ale holky se turnaj od turnaje zlepšovaly a výsledky vylepšovaly.
 
 
Turnaj dívky odstartovaly proti dívkám aka "KOBYLKÁM" z Tatry Smíchov. 
Do poloviny první půle holky hrály přesně hru co Tatra, rychlou, dynamickou s odvážnými přihrávkami, ale brzké odehrání míčů před, za obranou ulehčilo Tatře naše útoky ubránit.
V polovině jsme po třech chybách prohrávali o tři pětky. V druhém poločase holky ztrácely energii a byly pouze schopny skládat rychlé útoky. Rozběhnuté tatrovačky neměly problém si naběhnout do otevřeného prostoru a doběhnout pod branku pro vítězství 36:0. 
Naše dívky měly krásné akce, ale někdy chyběla síla v kvalitním čištění, odvaha zaútočit a vytvořit prostor pro rychlé útoky. U novicek týmu pak rychlost reakce na míč.
 
Druhý zápas proti sestrám "tygřicím" z Jihu.
V druhém zápase se dívky střetly proti Jižní Moravě. Hráčky se dobře znají a bylo to vyrovnané utkání. Od začátku jsme aplikovali věci z tréninku založené na dobré indiv.obraně a rychlé hře do prostoru, což bylo obrovským zlepšením oproti min. roku. 
Díky rychlým, hezkým akcím se dívky radovaly do poločasu 3x. Stav utkání 17:10. Po změně stran jsme vystřídali a dostali od "tygřic" vyrovnávací pětku. Po stálem tlaku dívek a mnoha situacích na soupeřově polovině hřiště dívky dokázaly v závěru 2.poločasu strhnout vítězství na svou stranu. Konečný stav 24:17.
 
Závěrečný zápas s premiérou: SM vs. SG 
V tomto zápase se dívky poměřily s týmem Strong girls, který se premiérově účastnil v poháru dívek. S týmem se naše holky znají, byly společně i na soustředění, kde v namíchaných sestavách odehrály celý turnaj. Jak tým Strong girls, tak i my v okleštěné sestavě to ze začátku vypadalo vyrovnaně. Pro nás normální počet hráček, jev posledních let, pro ně spíš škoda.
V zápase byli na jejich straně kvalitní hráčky, ale naše dívky chtěly zvítězit a užít si poslední zápas turnaje při absenci týmu z Babic a Petrovic na turnaji.
Holky hrály jako v předchozím zápase, ale více sebejistě, což se projevilo na bodovém přídělu. Dívky zvítězily jasně 40:10. 
 
Sestava:
 
  • Alžběta Hájková (OL)
  • Olga Pučková  (OL)
  • Kateřina Foralová  (OL)
  • Ivana Plintová  (HAV)
  • Klára Kantorová (M.hory)
  • Hanka Hubincová. (HAV)
  • Adéla Zelníčková.  (OL)
  • Julie Pompová  (OL)
  • Veronika Bolfová.  (OL)
 
Gratulace celému týmu za dobrý turnaj a hezkou hru!!
 
Zvláště pak gratulace k 1. turnaji 7´s, kde se poprvé představila Klára Kantorová a Ivana Plintová, které odehrály celé 2 utkání. Dále skvělé výkony i přes sebezapření od mladých hráček: Ivany Plintové, Katky Foralové, Olgy Půčkové, Hanky Hubincové, Adéle Zelníčkové a Alžběty Hájkové.
Veronika Bolfová potvrzovala zvyšující jistotu v konverzích. Julie Pompová zase v rychlosti v útoku z pozice pilíře.  Včerejší turnaj byl pro tyto dvě rozlučkou. Jsou zkušené a musí se dál rozvíjet v jiné, náročnější soutěži.
 
Děkujeme za hru všem týmům a gratulace Strong girls k prvnímu turnaji v dívčí lize.
 
PN