2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Druhé místo na Beach Rugby Znojmo pro RC Tvargle

Za krásného sobotního počasí 11. července se pořádal již druhý ročník turnaje v plážovém ragby v malebné vinařské oblasti ve Znojmě. Turnaje se zúčastnilo osm mužstev a hrálo se systémem každý s každým dvakrát pět minut v místním klubu plážového volejbalu.

Borci z Olomouce díky velké iniciativě kapitána pláže Karla Nevyjela samozřejmě nemohli chybět u takovéto příležistosti a hrdě se chopili možnosti získat putovní trofej Sekeru Ondry Sekory. Hrálo se ve velkém tempu s horečným nasazením. Pro toho kdo si myslel, že běhat v písku na hřišti o rozměrech 34x22 metrů je jen sranda, čekalo obrovské převapení. Prostě dřina, dřina a úmorná práce v písku.

Olomoučtí ragbisté nastoupili do prvního zápasu stylem hrajem, užijem, zablbnem a dáme dotoho vše. Toutu naordinovanou strategií vyhrávali zápas za zapásem, než v posledním zápase narazili na silnou překážku Sekáče (borce z Vyškova), kteří stejně jako olomoučtí neztratili do vzájemného klání žádný zápas. Poslední zápas turnaje tedy rozhodoval o celkovém vítězi. Pravdou jest, že kluci z Vyškova prokázali, že nejsou náhodou vícemistry exraligy v patnáckovém ragby a celkem v poklidu zaslouženě vyhráli.

Umístění skončilo následovně:
1. místo Sekáči
2. místo RC Tvargle
3. místo RCB "7"
4. místo Slovan Bratislava
5. místo ARC Iuridica
6. místo Ingstav Revival
7. místo Black Angels
8. místo Roosters Visitors

Veliké díky patří organizátorům akce a všem zúčastněným týmům za parádní ragbyový den.

Za RC Tvargle se zúčastnili a patří díky:
Karel Nevyjel "C", Jakub Varga, Richard Hladík, Patrik Poledna, Maxim Coûté, Martin Šťastný, Marcel Mana, Tomáš Novotný a Phil Aubrey.

Ragby zdar!

Autor: Tomáš Novotný

 Fotogalerie