2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Muži na turnaji Brno 7´s

V neděli 6. 9. 2020 se pošesté odehrál sedmičkový turnaj BRNO 7, kterého se zúčastnili i "mladé naděje z Olomouce"!

Sedmičky si do Brna přijelo zahrát 10 mužských týmů. Široké spektrum týmů doplnili zajímavé celky. Úplným nováčkem byl tým Rugby Jeseník, Masarykova univerzita, výběrové mužstvo Slovenska a po 5 letech, co se týká týmu mužů i RC Olomouc.

První zápas byl tzv: K.O. systémem o rozřazení do skupin. V tomto zápase na nás čekala Masarykova univerzita. Zápas kluci nepodcenili. Využívali prostoru, vzniklých přečíslení a jednoduché kombinace dopředu v rychlosti. Utkání jsme jasně vyhráli 51:0.

Ve skupině

V dalších dvou utkáních jsme se střetli s týmy Brno Bystrc a Titánů z N.m.N.M. Oba celky hrají pravidelně 7s turnaje. Brno nebylo kompletní, ale rychlé a o to více bojovné. V prvním utkání proti Bystrci jsme měli územně navrch, ale kluci přestali hrát a dodržovat co jsme si před utkáním řekli. Brno z našich chyb lehce do poločasu 2 krát skórovalo. Po poločase jsme vystřídali, hru z rucku zrychlili a přestali jsme zmatkovat v útočné fázi, což přineslo 3 pětky během 3 minut 2. půle. Zápas jsme otočili a jasně Bystrc přehráli v druhé půli. Konečný stav 22:10 pro naše mladé muže.

V druhém zápase skupiny o titul jsme věděli, že Titáni jsou rychlostně dobře připraveni a s ničím se dlouho nemažou, jak v obraně, tak v útoku.

Použili jsme jejich zbraně proti nim a v poločase jsme vedli jasně 15:0. Byl to rychlý nástup s kvalitní, kolektivní obranou. V druhé minutě 2. poločasu jsme dostali pětku, bez konverze a věděli jsme, že musíme skórovat min. ještě jednou. V další probíhající minutě jsme položili 4 pětku a bylo téměř po utkání. Titánům zbyly 3 minuty, my pouze dohrávali zbývající čas utkání. V posledních dvou minutách, které jsme strávili na soupeřově polovině jsme měli 2 krát možnost položit pětku, ale individuální dovednosti ve finální fázi nám to nedovolili. Naopak, bojovným Titánům jsme dovolili po naši chybě snížit na konečných 20:12. Tento pohodlný náskok jsme udrželi do konce utkání.

Finále s výběrem Slovenska nám NEVYŠLO

Prohráli jsme vyrovnaný zápas na šance. Vše co nám celý den v turnaji vycházelo bylo závislé na fyzické kondici hráčů a míře jejich koncentrace.

Ve finále jsme v obranných fázích nekomunikovali = špatně přebírali hráče, po ruck jsme pozdě distribuovali míče do "na plocho" postavených útočných formací, kde hráči neměli rychlost a v důsledku pohybující se obrany slovenského týmu k nám, ani prostor něco udělat.

Nedokázali jsme se na začátku druhé půle zkoncentrovat a využít početní výhody k položení pětky. Soupeř díky našim individuálním chybám kouskoval utkání, takže jsme slovenský tým nedostali pod stálý tlak. Utkání v polovině bylo místy až nekoukatelné z obou stran vzhledem k tomu, jaké výkony do té chvíle oba celky podávali. Oproti zápasům o 3. a 6. místo, chyběla koncentrace, chuť zvítězit a přesnost. Chuť zvítězit měli při hezkých indiv. průnicích Dan N. a Martin B., na druhé straně olomoucký Jakub V. reprezentující za slovenský tým. Slovenský tým využil našich chyb a jasně zvítězil 24:0.

Musím za sebe říct, že jsme podali nadprůměrný výkon vzhledem k situaci a tomu, že hráči, kteří se turnaje zúčastnili toho společně moc neodtrénovali. Štěpán Prach. a Matěj R. měli v nohách sobotní povinnosti u reprezentace do 20 let v Praze. Někteří jeli hrát svůj první turnaj v životě. Gratulace k prvním minutám na hřišti Filipovi a Radkovi. Taktéž bylo hezké vidět zlepšující se výkony v zápasech, jak u Ladi S. ,tak i Zdeňka S., kteří odehráli kvalitní zápasy. Stálý a sympatický výkon předvedli: Daniel N., Martin B., Štěpána Proch., Štěpán Prach., a Daniel Lopez.

Sestava

  • Radek Krňávek
  • Daniel Lopez Jiménez
  • Laďa Smetana
  • Zdeněk Stránský
  • Martin Přikryl
  • Lukáš Janek
  • Vojtěch Janek
  • Štěpán Prachař
  • Matěj Rudolf
  • Štěpán Procházka
  • Lukáš Gerych
  • Martin Berger
  • Daniel Němec
  • Pavel Navrátil
  • Filip Kapaňa

 

Realizační tým: Daniel Němec, Martin Berger

Autor článku: Pavel Navrátil