2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Olomouc 7s: Domácí ženy došly do finálE

16. 6. 2019

V neděli naše ženy odehrály domácí turnaj. Dle přívlastku domácí, tak i působil nejen na nás, ale i všechny týmy. Od počasí až po výsledky vyšlo vše velice dobře.
Začátek turnaje zpestřila kat. U6, která odehrála od 10:30 exhibiční zápasy a následně doprovodili tým žen na nástup k úvodnímu utkání turnaje. V prvním zápase se holky utkaly s týmem Petrovic B, které nás minule vytrestaly na turnaji v Sedlčanech, kdy jsme jim podlehly 40:0. Zápas to nebyl jednoduchý. Ženy měly v úvodu velký nápor, který pětkou korunovala naše útočnice Káťa Michajlovová. Konverzi pak zajistila Danka Ferugová. Na chvíli pak převzaly aktivitu Petrovice, které nejprve srovnaly a následně obrátily skóre zápasu. V druhém poločase se naše ženy neshodly na obraně a po individuálním úniku Petrovice navýšily jejich náskok na 17:7. Naše holky však ihned odpověděly a krásným samostatným únikem Denisa Gadlinová proměnila skóre na 17:14. V poslední minutě zápasu jsme z našeho výkopu získali míč, po individuálním prosazení jsme překonali obranu Petrovic a dvěma přihrávkami se dostal míč k nabíhající Kači Lónové, která položila vítěznou pětku. Tím holky ze Severní Moravy obrátily stav na konci zápasu na svou stranu a dokázaly, že bojují až do konce. V zápase zvítězily 19:17.

V druhém utkání na nás čekal tým z Vyškova. Zápas byl opět velice bojovný s krásnými akcemi a individuálními úniky na obou stranách. Ačkoliv jsme v polovině zápasu vedly, Vyškov nám nedal nic zadarmo a rozhodující byla až druhá půlka zápasu, kdy se skóre zastavilo na 45:21

Třetí zápas nastavil jiné podmínky v turnaji. Černá mračna nad hřištěm předpovídala nepříznivé počasí a za pár minut se skutečně spustila bouřka a padaly provazy vody, což byly těžké podmínky, jak pro hráčky, tak i rozhodčí. Naše holky si ale šly za svým! Promočené na kost nekompromisně bránily nápor Slavie Praha a jasně ji přehrály 17:0, kdy se o položení postaraly Denisa Škrobánková, Denisa Gadlinová a Daniela Ferugová. Po tomto zápase jsme už věděli, že jsme v „pomyslném" finále. Jediným dalším týmem bez prohry byla Tatra B, takže v rozpise čtvrtý a současně závěrečný zápas byl zároveň zápasem těch nejlepších týmů tohoto turnaje.
Do zápasu ženy nastoupily s obměněnou sestavou a ve velkém stylu. Holky se na začátku třetí minuty krásnou rychlou akcí Denči Gadlinové ujaly vedení 5:0. Tatra vyrovnala o minutu později. Těsně před polovinou se holky prosadily znovu díky týmové práci a zakončení Kači Lónové. Tatra se ale nenechala zastrašit našim náporem a vzápětí srovnala. V poločase byl tedy stav vyrovnaný 10:10.

Po změně stran se naše holky se špatně domluvily a tatrovačka Kateřina K. z pozice reprezentantky věděla, co chce zahrát a prolétla středem s pětkou přímo pod branku. Po konverzi Tatry byl stav 10:17. Naše holky měly ještě dvě slibné akce k položení, ale technické chyby ulehčovaly Tatře obranou práci na jejich 10m a bylo tím pak jasné, že si Tatra odveze 1. místo i putovní pohár. Konečný stav finále byl 10:17 pro Tatru Smíchov B.

Pavel Navrátil