2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Turnaj k 30. výročí klubu RU Donau Wien

Vídni se dne 14. 9. 2019 se tým žen a dívek vydal zahrát turnaj k příležitosti 30. výročí klubu RU Donau Wien.

Sestava žen byla okleštěna z důvodu směn v práci, takže dostaly především hodně hracího času novicky, což bylo jedním z cílů podzimu.

V prvním zápase se ženy porovnaly se zkušeným týmem ze Zagrebu. V prvním poločase jsme měli více ze hry, více jsme soupeře tlačili do jeho obranného území, ale z našich individuálních chyb dokázal soupeř vždy položit pětku. V poločase držely ženy nadějný stav 7:12. Přes možnosti zvrátit zápas v náš prospěch nás rozhodčí poškodila špatnými rozhodnutími dvou situací. Chorvatky v závěru přidaly poslední pětku utkání a konečný stav byl uzavřen na 7:17.(7:12)

Do druhého a zápasu jsme nastoupili bez zraněné Denisy Škrobánkové. Zápas byl proti novickám domácího celku RU Donau C, s kterým si holky poradily týmovou hrou a jasně zvítězily 5:40. (0:15)

Třetí zápas s týmem s kterým jsme na jaře zvítězili se nám v okleštěné sestavě nedařilo, navíc bez dvou hráček ze základu a prohráli jsme vysoko 5:40. (0:17) Soupeřovy hráčky nám utíkaly po křídelních prostorech, kde se projevila slabina a únava z předchozích utkání.

Dívky si vedly mnohem lépe. Naše tři bojovnice se přidali ke Společenství Jižní Moravy a od prvního utkání ukazovaly svůj potenciál, zejména pak dravost na hřišti. Postupně zdolaly všechny soupeře až na Celtic Wien, s kterým remizovaly. V turnaji, pak skončily jasně na pomyslném první místě.

Poděkování Všem zúčastněným ženám i dívkám za báječný výlet spojený s ragby a fajn výsledky. Trošku nás mrzí zranění, ale věříme že to není nic vážného.
Zvláštní poděkování patří novickám!! U žen to byla Jarka, která se snažila bojovat a uvědomit si co je její role na hřišti. V týmu dívek to byla Peťa, která start pokřtila pětkou hned v prvním utkání.