2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

U8 - Regionální turnaj v Brně

Vážení sportovní přátelé,

v sobotu 14.5.2016 absolvovala kategorie U8 další regionální turnaj. Pořadatelem byl tentokrát RC Brno Bystrc.

Jako přes kopírák se zopakovala „pekelná" předpověď počasí a o to pozitivnější realita. Letos zatím počasí perfektně vychází a snad to tak vydrží až do konce sezóny ....

Na turnaj nedojelo družstvo Ostravy a tak se dohodla varianta, že se bude hrát systémem 2x každý s každým a vždy po 2 zápasech bude vložen zápas začátečníků Olomouc proti „zbytku světa".

Náš tým nastoupil v lehce pozměněné sestavě. Důvodem byla skutečnost, že náš spoluhráč Dany musel neočekávaně na operaci .

Za celý tým mu přejeme rychlé zotavení a snad ještě stihne nějaký turnaj v červnu.

Náš tým hrál ve složení Tomáš K., David, Matěj, Vojta, Ottík a průběžně střídali Alda, Břeťa a Adámek, kteří si pak zahráli také přípravné zápasy. V přípravných zápasech dále nastoupili Tomáš Ch., Martin a Kristýnka.

Celkem jsme na turnaji sehráli 6 zápasů, přičemž 1. kolo se hrálo na 2 poločasy po 4 minutách a 2. kolo pak 1x 5 minut. Všechny zápasy jsme vyhráli.

Výsledky 1. kola, zápasy 2x4 minuty:

Olomouc - Bystrc , 7:1
Olomouc- Dragon, 6:2
Olomouc – Vyškov, 6:2

Výsledky 2. Kola, zápasy 1x5 minut:

Olomouc – Bystrc , 2:1
Olomouc- Dragon, 3:2
Olomouc – Vyškov, 3:1

Náš tým tento turnaj vyhrál opět bez ztráty bodu a dosáhl velmi pěkné celkové skóre 27 : 9.
O pětky se tentokrát postarali Tomáš K. (13), David ( 10 ), Matěj ( 2 ), Vojta ( 1 ) a svoji první pětku položil Ottík ( velká GRATULACE !!!).

Zápasy byly bojovné, padalo dost pětek, ale hodně jsme také bránili. Celkem jsme za turnaj provedli 67 obraných zákroků a skládek. K Tomášovi K. (28 skládek) se tentokrát více přidali i David (17) a velmi se v obraně zlepšil Vojta (13).

Hrálo se také více kolektivně. Celkem jsme zaznamenali 57 nahrávek/udržení míče ve hře. Nejvíce se podíleli Tomáš K. ( 16 ), Maťěj (13), David (13 ).

S výsledkem turnaje, s předvedenou hrou a pozitivním vývojem u nových hráčů jsme nadmíru spokojeni a chceme všem hráčům tímto velmi poděkovat.

Na konci turnaje proběhlo (zcela výjimečně) i vyhlášení a tak si hráči na závěr trošku osladili život....

Další turnaj nás čeká ve Zlíně.

Rugby zdar

Tomáš Krejčovský a Jiří Christa
trenéři kategorie U8