2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Víkendové turnaje žen a dívek v Praze

Dívky se v rámci propagace na stadionu Markéta utkaly  celkem 3 krát ve vložených zápasech.
 
K prvnímu utkání nastoupily dívky sebevědomě proti "Tygřicím" z jižní Moravy, současně 2. nejlepším týmem v ČR, dívky ho na začátku podcenily a celý zápas doháněly rozdíl. Ve velkém horku odehrály kvalitní utkání, ve kterém podlehly TĚSNĚ 15:20.
 
Druhý zápas začal podobně, jako první. V poločase jsme byly naše dívky lepší dopředu, ale kvůli individuál technice a špatné ind. obraně 1vs.1 prohrávaly dívky 5:15. Ve druhém poločase dívky zlepšily obranu a třemi akcemi dotahovaly a současně otáčely zápas. V poslední akci zápasu která plynula z aktivity dívek udelaly soupeřky z Babic chybu, kterou využila Orlice Julie a dívky zaslouženě zvítězili 25:20.
 
Poslední zápas dívkám vůbec nevyšel. S obhájci z Vyškova, Tatrou Smíchov holky hezky skládaly, bránily se, ale směrem dopředu už na rozpálené umělé trávě nezbyly žádné síly. Nakonec zápasu dívky dokázaly skórovat po krásné kombinaci ve středu hřiště, která s týmovou podporou došla až do brankoviště. Konečný stav utkání 5:45 a celkově 3. místo je podruhé za sebou úspěchem výběru severní Moravy.
 
Ženy měly program v neděli na hřišti Tatry Smíchov.
Ženy sehrály 4 zápasy postupně s týmy z Elitní série a první série žen ČR.
 
1. zápas žen se silnými Říčany, který nebyl jednoduchý, tak ženy podcenily a dělali zbrklé chyby z nezkušenosti. Podlehly ženám z Říčan 0:49.
2. zápas žen, ve kterém se hrálo pomyslné derby stabilních týmů z první série, vyšlo lépe našim ženám. Ženy zrychlily tempo hry, reakce v situacích 1 vs.1 a jasně zvítězily nad ženami Slávia Praha výsledkem 26:0.
3.zápas žen severní Moravy byl proti domácí Tatře. Bylo potřeba promíchat sestavu a neopakovat chyby z prvního zápasu s Říčany. Tatra nás zatlačila na naši polovinu a ženy se těžce jsme dostávali ven z 22-tky. První poločas skončil jasně pro Tatru, která nás přečíslovala a po křídlech pokládala 4 pětky. Ve druhém poločase holky začaly hrát víc agresivně a opticky na chvíli vyrovnaly hru. Na pětky skončil druhý poločas 5:5. Celkový výsledek byl 7: 33 pro Tatru.
4. zápas žen a současně zápas o pomyslné 3.místo jsme hráli proti Vydra. Zápas byl v celku po celou dobu v naši režii. Pěkně jsme bránili 1 vs. 1, holky útočily do obrany v rychlosti a snažili se hrát co nejvíce do prostoru. To nám vyšlo a ženy jasně zvítězily 33:0.
 
Po nucené pauze způsobené pandemií, to byl teprve 2. náročný víkend v sezoně, ale dívky i ženy ukázaly své kvality a současně i rezervy, na kterých je třeba zapracovat. Příští turnaj je v Babicích u Prahy v sobotu 11. července, čímž ukončíme herní část.
 
Velká GRATULACE ženám , které odehrály těžké zápasy na svém 1. oficiálním turnaji v kariéře. Dále juniorkám, které podaly v obou dnech skvělé výkony a ukázaly že jdeme správným směrem. V poslední řadě zkušeným hráčkám, za bojovnost a srdce, které bylo základem úspěšného víkendu.

 

Rugby zdar

Pavel Navrátil

 

 #MČR #MČRvíkend #teambulding #buldingfuture #novákrev #sevens #mameradisedmicky