2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

K malým olomouckým ragbistům přišel Mikuláš

V sobotu 3.12.2022 se na klubovně olomouckých ragbistů a ragbistek všech kategorií sešlo téměř 100 lidí!

Děti si po úvodním zahájení vyzkoušeli celkem šest disciplín, které se následně razítkovaly do hrací karty slosovatelné do tomboly. Děti soutěžily v disciplínách jako:

  • Skákání v pytli
  • Zdobení perníčků
  • Kresba přáníčka Mikulášovi
  • Oblékání do ragby zápasového setu na rychlost
  • Překážková dráha s míčkem na lžíci
  • Prohazování míče čertovou tlamou

 

Jakmile všech 42 dětí splnilo soutěže, konala se diskotéka pro nejmenší.

Až se zhaslo, naklusalo za doprovodu řinčení řetězů, pekelných skřeků a zvuku otvírajících se nebes složení dvou čertů, krásného anděla a charismatického Mikuláše, a najednou nastalo úplné ticho.  Po úvodním slově Mikuláše bylo jmenovitě vyvoláno každé dítě, které slíbilo nápravu svého chování. Ty děti, které byly opravdu zlobivé, odnesli dva statní čerti do pekla, takových však mnoho nebylo. Děti pojaly událost fantasticky, a vysloužily si upomínkový balíček.

Ani dospělí nezůstali bokem, a i pro ně byla v rámci dětských disciplín utvořena soutěž. Dospělí výherci si odnesli kalendáře žen a dívek, olomouckých ragbistek na rok 2023, který je mj. stále v prodeji. 

Závěr patřil tombole. Lístky do tomboly nebylo možné koupit, a zajistit si tak větší možnost výhry, ale pouze jeden lístek byl odevzdán protiúčtem dítěti, které mělo kompletně orazítkovanou hrací kartu, pokud absolvovalo všechny soutěže. Ceny byly zajímavé, a dostalo se na všechny účastníky.

Závěrem nelze nic vytknout, snad jen doufat, že tato znovuzavedená tradice, které se statně chopil mužský tým bude nadále pokračovat, a ve spolupráci s dalšími kategoriemi a vedením připraví pro hráče, hráčky, rodiče a přátele olomouckého ragby další zajímavé sportovně-kulturní události.

(DN)

Mikulášksá nadílka s Rugby Olomouc 2022