2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

ZPRÁVA O UTKÁNÍ RC Havířov - RC Brno Bystrc

Datum a místo: 23. 4. 2016, 15.00 – 16.00 - hřiště RC Olomouc.

Soupeř: U16 – RC Brno Bystrc

Druh utkání: Mistrovské utkání kadetů U16 pro sezónu 2015/2016.

Výsledek: RC Havířov – RC Brno Bystrc 31 : 33(19 : 19).

4. Sestava (včetně náhradníků):
Mlčoch(O) – Turoň– Holý(O)
Kričfalušij - Musil
Řihošek – Štefaňák – Mališ (MH)

Trtek - Barabáš
Regec – Přikryl(O) ¬– Velešík (O) - Lukášek
Wardas

Střídali: Chytil(O), Novák(O), Malchar (MH), Adamec, Stalcer (MH)
Nestřídali : Selig (MH), Kovář (MH), Šmíd,

Body Havířova: Regec–6, Lukášek-5, Trtek-5, Holý-5, Kričfalušij-5, Musil-5

5. Kapitán: Štefaňák
6. Realizační tým: Oleg Kubala, Josef Hrušák,
7. Rozhodčí: Jíša

Průběh utkání:

K dispozici bylo celkem 23 hráčů Havířova, Mariánských Hor a Olomouce s platnými licencemi a ještě další 2 hráči Olomouce, kteří neměli licence zcela v pořádku.

Utkání začalo našim výkopem a ihned jsme zmáčkli soupeře na jeho polovině. Přibližně 3 minuty jsme se pohybovali v soupeřově obranné zóně, ale soupeř se po našem předhozu osvobodil. Mezi 5. až 11. minutou jsme se pohybovali uprostřed hřiště, až v 11. minutě po mlýnu pokopl míč Trtek až do brankoviště soupeře. Z mlýnu na čáře 5 m jsme nic nevytěžili, ale osvobozující odkop soupeře chytil na zadáku Wardas a opět jsme se posunuli do soupeřova území 22 m. V 15. minutě jsme zahrávali mlýn na čáře 5 m míč šel z leva až k pravému rohovému praporku, ale nepodařilo se míč protlačit do brankoviště Brna. To se podařilo až po dalším mlýně na čáře 5 m, když míč šel v útoku na levou stranu hřiště až na křídlo Lukáška, který položil a Regec prokopl. Stav zápasu 7 : 0. V 18. Minutě po výkopu soupeře po pětce jsme zahájili akci po levé straně, míč z rucku zvedl Trtek udělal několik metrů a položil, Regec prokopl a stav zápasu byl 14 : 0. Krátce po výkopu Bystrce po pětce jsme prohráli mlýn. Soupeř rozehrál na útok a křídlo Bystrce pokládá u levého praporku, stav 14 : 7. Následovala nešťastná akce našeho týmu. Vyhráli jsme ruck, ale nikdo nezvedl ležící míč, kterého se zmocnila mlýnová spojka soupeře a položila pod bránu, stav 14 : 14. Po našem výkopu a následném tr. kopu, rozehrál Trtek na útok, míč došel až na pravé křídlo, následovalo několik rucků, po třetím z nich prorazil do brankoviště Holý a upravil na 19 : 14. Po výkopu soupeře unikl z vlastního obranného území Regec, ale místo Wardasovi přihrál přímo do běhu útočníkovi Bystrce, který stanovil poločasové skóre na 19 : 19.

Začátek II. poločasu je pro nás vždy problém, vzpomeňme před týdnem na Petrovice a teď proběhlo totéž, ale s daleko horším dopadem. Po autu, který následoval po výkopu soupeře jsme sice získali míč, ale Trtkovi soupeř vytrhl míč z rukou a nikým neohrožován položil. Stav zápasu v tuto chvíli byl 19 : 26. A mělo být ještě hůře. Po našem výkopu a rozehrávce soupeře na levou stranu svého útoku nás soupeřovo křídlo jednoduše oběhlo a zaneslo míč až pod bránu, stav zápasu byl v tuto chvíli 19 : 33.

Až v tomto okamžiku jsme se vzpamatovali a udeřili na soupeře. Soupeř byl neustále pod tlakem, jedna akce střídala druhou. Jedna ze slibných akcí skončila na soupeřově čáře 5 m předhozem. Mlýn soupeře jsme vyhráli, ale nepodařilo se prorazit do brankoviště soupeře. Následovala akce našeho útoku do levé strany, ale bránící křídlo nevybíravým způsobem srazilo Přikryla a samo se při tom zranilo. Domnívám se, že to byla vysoká skládka, která zasloužila minimálně žlutou kartu. Konečně v cca 22. minutě při našem autu na čáře 5 m soupeře přihrál Holý přímo na Kričfalušije, pro kterého nebyl problém propadnout až do brankoviště, stav 24 : 33. Následovaly asi tři slibné akce v soupeřově obranné zóně, ale všechny 3 skončily předhozem. Škoda úniku Trtka a následného předhozu Barabáše. Blížil se konec zápasu a my jsme byli stále nervóznější. Soupeř se jenom bránil, ale my dělali technické chyby, které nám nedovolily skórovat. Ve 27 minutě, po našem mlýnu na 5 m soupeře, jsme asi po 3 následných seskupeních položili Musilem, Regec proměnil konverzi a stav utkání byl v tuto chvíli 31 : 33. Opět jsme soupeře sevřeli na jeho obranné čáře 5 m, ale po předhozu Přikryla na brankové čáře odpískal rozhodčí Jíša konec zápasu.

Zhodnocení utkání:

Lze konstatovat, že soupeř byl velmi dobrý v útoku, řekl bych, že v naší soutěži není soupeř, který by měl tak vysoké a částečně i robustní útočníky. Naše útočná řada se tentokráte neprosadila, pouze pětku Lukáška můžeme považovat za pětku zadních řad. Ostatní pětky padly rojem nebo po rojových akcích. Nicméně je zřejmé, že ani útok Bystrce nestojí za naší těsnou prohrou. Po akci útoku Bystrce jsme inkasovali pouze 2 pětky. Další 3 pětky byly dány našimi hrubými chybami v obraně, jak jsem již v textu uvedl, kdybychom se těchto chyb vyvarovali, nestačil by Bystrci ani jejich velmi dobrý útok vítězství. Myslím, že v posledních 10 minutách hry, mlela Bystrc z posledního a byla ráda, že je konec zápasu.

Zprávu sepsali: Josef Hrušák a Oleg Kubala