2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Mužům v na Havířovském Kylofu 7´s cinklo druhé místo!

Slunečná sobota 11.06. 2022 patřila sedmičkám. V Čechách Prague Rugby Sevens a na Moravě Kylof 7´s. Olomoucká výprava až do sobotního rána nevěděla, v jakém složení vlastně přijede. Nakonec tomu byla kombinace mužů, ostaršených juniorů, nováčků, a hráčů vracejících se po zranění.

Celá delegace:
Martin Berger ©, Adam Šívr, Jan Koutník, Radim Lamač, Štěpán Prachař, Martin Přikryl, Daniel López Jimenéz, Martin Sedlák, Petr Fišara, Albert Váňa, Tomislav Kopřiva, Daniel Němec + RT Filip Kapaňa a Lucka.

V úvodním utkání s domácím Havířovem po slabším startu kluci nakopli motor, a po pětkách Přikryla, Bergera a Sedláka, který skóroval dvakrát, nedali domácímu týmu prostor pro žádné body.

V druhém zápase se dařilo zejména Sedlákovi, který hattrickem potvrdil svoji formu z juniorské ligy, podpořenou o další dvě položení rojníka Kopřivy, který si našel svoje místo zejména u autové čáry, a překvapivě vyhrával sprintové závody i s lehkými a dynamickými útočníky opozice. Tým nedokázal udržet čistý štít, a obdržel jedno prokopnuté položení.
V posledním utkání základní části Olomoučané nastoupili proti brněnskému favoritu turnaje, ale průběh zápasu nenasvědčoval jednostrannému průběhu. Z Olomoučanů skóroval Prachař, Přikryl a Sedlák, to však nestačilo na výhru, ale prohra v poměru 3:4 na pětky ukázala, že se se soupeřem dá hrát vyrovnaná partie.

V zápase o první místo se po nejistém začátku hra vyvíjela stejným způsobem, a to přeléváním skóre z jedné strany na druhou. Vždy bylo na dosah převést bodovou kontrolu nad zápasem, za což se zasloužili pokládkami Sedlák, Kopřiva a Prachař. V poslední minutě, kdy bylo skóre ve prospěchu Dragonu lepší o jednu pětku, udeřili hřebíček na hlavičku, a navýšili tak své vedení 5:3 na pětky, čímž vyhráli finále, a celkově i turnaj.

Primárním cílem turnaje bylo si hru užít, vytvořit poziční možnosti a kombinace, a začlenit hráče, kteří zatím nemají tolik zkušenosti v sedmičkovém ragby či mužském ragby obecně. Vedlejší cíl hrát ladné systematické zápasy s prvky ragby 7´s se nedařilo plnit, byly zde však světlé momenty. Obecně v turnaji nebyl tým, který by hrál typické 7´s, hrálo se spíše dynamicky a přímočaře. Turnaj byla hezká reflexe toho, co tým čeká na nadcházející MČR 7´s ve Vyškově (18.-19.6.), na který se momentálně připravuje.

Tímto by Vás tým RC Olomouc rád pozval na Prezidentské 7´s na domácím hřišti v Olomouci, a to v sobotu 25.06. od 9:30 hodin.

Výsledky

  • RC Havířov : RC Olomouc - 0:29
  • Sokol Mariánské Hory : RC Olomouc – 7:31
  • RC Olomouc : RC Dragon Brno – 17:26

 

Utkání o 1. místo

  • RC Dragon Brno : RC Olomouc – 33:19