2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

proběhl Turnaj 1. Prezidentské 7s


Dne 26.6.2021 se uskutečnilo 1. prezidentské 7´s na počest našeho kamaráda Ivana Lorence, který nás opustil koncem minulého roku.

Turnaje se zúčastnilo 6 týmů mužů a 4 týmy žen. Domácí Olomouc postavila 2 týmy, kdy se připojili i bývalý hráči, kteří opět po letech hráli v domácích barvách.

 

Hrálo se na dvě skupiny, kde se ve skupině A setkali týmy TJ Sokol Mariánské Hory, Rugby Olomouc a RC Jeseník. V prvník kole jsme úspěšně zvítězili nad týmem z Ostravy a následně se popasovali i s našimi novými kamarády z RC Jeseník.

Ve skupině B se staro-nový výběr Lokomotivy úspěšně vypořádal a porazili Ragby Babice i hráče Masarykovy university.

Do semifinálových bojů oba týmy postupovali z prvních pozic, ale do finále se však probojoval pouze tým ze skupiny A, který porazil kamarády z Rugby Babice. Náš druhý tým bohužel podlehl lepšímu soupeři a na hráče Sokolu nestačil. Hráči Lokomotivy Olomouc si reputaci napravili v boji o 3. místo a soupeře z Babic udolali.

Finále bylo velmi bojovné, kde byla vidět a cítit zkušenost a velmi dobrý výkon hráčů Sokola, kteří se v průběhu turnaje zlepšovali a položením v poslední minutě finále otočili vývoj utkání na svou stranu a finálový duel vyhráli v poměru 22:19.

 

Ženská část turnaje probíhala formou zápasů každý s každým, jelikož se na poslední chvíli jeden tým odhlásil.

Turnaje se zúčastnili mimo domácí tým Severní Moravy, také hráčky RC Tatra Smíchov, RC Přelouč a také mezinárodní návštěva v podobě rakouských hráček z klubu Donau Wien.

Hráčky z Vídně prošli celým turnajem bez ztráty a zaslouženě tak zvítězili. Domácí hráčky skončili po krásných výkonech na druhém místě.

 

Celkově bychom chtěli poděkovat všem hráčům a hráčkám za předvedené výkony a věříme, že Ivan vás shora sledoval a byl s vašimi výkony také spokojen.

Těšíme se na všechny zase příští rok při dalším ročníku Prezidetského turnaje rugby 7s.

Celou fotogalerii naleznete na klubové Zoneramě - ZDE 


Dan Laštůvka, předseda klubu

Pořadí MUŽI

  1. Sokol Mariánské hory
  2. RC Olomouc
  3. Lokomotiva Olomouc
  4. Ragby Babice
  5. Masarykova universita
  6. RC Jeseník

Pořadí ŽENY

  1. Donau Wien
  2. Severní Morava
  3. RC Tatra
  4. RC Přelouč

Fotogalerie