2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

ZPRÁVA O UTKÁNÍ RC RC Havířov – RC Juvenia Krakov U 16.

Datum a místo:

12. 3. 2016, 12.45 – 13.45 h Prostřední Suchá

Soupeř: U16 – RC Juvenia Krakov

Druh utkání: Přípravné utkání kadetů U16 2016

Výsledek: RC Havířov – RC Juvenia Krakov
I.třetina – 0 : 35
II. třetina – 5 : 20
II. třetina – 0 : 5

Sestava (včetně náhradníků):
Mlčoch(O) - Řihošek - Turoň
Kričfalušij - Bednář(O)
Trtek – Musil – Chytil(O)

Židel - Přikryl(O)
Růžička (O) - Wardas – Barabáš - Regec
Lukášek

Nestřídali: Novotný(O), Vostál(O) - nováčci

Body Havířova: Trtek -5

Kapitán: Barabáš
Realizační tým: Oleg Kubala, Zdeněk Špička, Josef Hrušák,

Průběh utkání:

Již před začátkem utkání byl domluven hrací čas tohoto přípravného zápasu. Bylo domluveno, že budeme hrát 3 třetiny po cca 20 minutách.
Vzhledem k neúčasti kadetů RC M. Hory v našem družstvu, bylo hned od začátku zřejmé, že naše sestava bude improvizovaná a hráčsky značně nevyrovnaná. K dispozici bylo pouze 17 hráčů, z toho 5 z nich byli nováčci, kteří dosud nehráli ani jeden zápas a dva z nich byli pouze dvakrát na tréninku. Tyto dva absolutní nováčky jsme do zápasu vůbec nepustili. K dispozici tak bylo pouze 15 hráčů na hru.

V I. třetině se soupeř do nás pustil hned po našem výkopu a po ztrátě míče v námi založené rucku získal míč a položil, stav 0:5. Po našem výkopu nás soupeř povodil 2x přes celou šířku hřiště a pokládá po pravé straně jeho útoku na 0:10. V této části hry nás Juvenia vodí po hřišti, vyhrává všechny rucky a hledá prostor k průniku do naší obrany. Nakonec proniká středem a upravuje na 0:15. Převaha Poláků pokračuje, vodí nás opět po celé šířce hřiště, při složení kteréhokoliv jejich hráče okamžitě založí ruck, který opakovaně vyhrávají. Následující pětka padla stejně jako v pořadí druhá, stav 0:20. Následující 2 pětky bychom už nikdy nechtěli při našem zápase vidět. Pátá padla středem hřiště, kdy polský útočník obešel 5 hráčů, kteří ho postupně drželi a pak postupně pouštěli. Následující padla hned z našeho výkopu, kdy útočník Juvenie běžel přes celé hřiště až do našeho brankoviště. Posledních 5 bodů první třetiny padlo opět středem a stav I. třetiny se zastavil na stavu 0:35.

Ve II. Třetině se soupeř do nás pustil stejně razantně, ale průběh hry se začal měnit. První pětku Juvenie položila jejich útokovka podél mlýna, ale po našem výkopu jsme se po prvé dostali na delší dobu na jejich polovinu a po rychle rozehraném tr. kopu na Juvenii pokládá Trtek a stanovuje skóre na 5:5. Následujících cca 8. minut má soupeř převahu, ale úspěšné se bráníme. Celkem bylo nařízeno proti nám asi 5 mlýnů na naší obranné čáře 5 m, ale soupeř se neprosadil. Po dlouhém obléhání pokládá křídlo Juvenie u praporku, stav 5:10. Na další pětku by trenéři znovu rádi zapomněli, protože hráč Juvénie prošel středem přes několik našich špatně bránících hráčů. Na 5:20 zvýšili Poláci po velmi pěkně akci, kdy nás povodili 2x přes celou šířku hřiště. Obrana se v této třetině zlepšila, dlouhé minuty jsme se bránili, ale soupeř našel několik okének v naší obraně a celkem 4x skóroval.

Ve III. třetině zápasu se naše hra opět o něco zlepšila, lépe jsme bránili soupeřovy ataky a začali vyhrávat některé mlýny a auty. Snažili jsme se držet míč více v roji, využívali svých těžkých rojníků, dařilo se přetláčet soupeře ve mlýnech, ale získané míče jsme nevyužili ve svůj prospěch. V této části jsme obdrželi jen jednu pětku, která padla po ztrátě míče ve mlýně a soupeř podél mlýna dává na 0:5. V dalším průběhu hry se osmělujeme nejen ve hře rojem, ale zaznamenáváme i akce útoku. Ve slibné akci byl Wardas vytlačen do autu. V dalším průběhu se úspěšně bráníme a k dalšímu položení už nedochází, byť soupeř několikrát pronikl do našeho brankoviště, ale nedokázal míč dostat na zem.

Zhodnocení utkání:

Utkání s Juvenií Krakov je obtížné hodnotit, viz. informace o týmu v úvodu zápisu. K dispozici bylo pouze 12 hráčů, kteří měli odehráno aspoň jeden zápas. Tři hráči ještě nehráli vůbec žádný zápas, ale tito hráči za tuto těžkou prohru nemohli. Sestava sice byla silně improvizovaná, nicméně to neznamená, že nebudeme vůbec skládat. Mizerné skládání a pomalé atakování soupeře bylo charakteristické zejména pro první 2 třetiny zápasu. Proti takovému soupeři jsme hráli teprve po třetí, protože srovnatelný soupeř s Juvenií byly pouze Říčany a Tatra Smíchov. Největším problémem kromě skládání a včasného vybíhání proti soupeři byly rucky, které jsme vesměs prohrávali a tudíž neměli míče pro svou hru a hrál soupeř.

Závěrem:

Hráči odehráli první zápas tohoto roku, zápas to byl přípravný a v improvizované sestavě. Sestavu je třeba stabilizovat. Pokud budou M. Hory spolupracovat, mohlo by být k dispozici až kolem 30 hráčů. Budeme se muset zaměřit na řadu věcí, některé záležitosti individuelní techniky přímo v klubech a současně i v souhře celého složeného týmu. Tady mám namysli, především naše největší slabiny, t. j. účinné a tvrdé skládání, hra v rucku a kolem něho a zisk míče pro vlastní hru, podpora hráče nesoucího míč.

Zprávu sepsali: Josef Hrušák a Zdeněk Špička

Zdeněk Špička: Od počátku bylo jasné, že s hráčským kádrem který byl k dispozici budeme sestavu velmi látat a o taktice si můžeme nechat zdát. Co mne nejvíce mrzí jsou klasické hráčské dovednosti, které musí mít každý hráč bez ohledu na svůj post. Mezi tyto dovednosti samozřejmě řadíme na první místo komunikaci, podporu hráče ve hře a osobní disciplínu. Dobře organizovaný tým Poláků byl neustále v pohybu na rozdíl od našeho týmu, který byl po většinu času bez míče a bránil. Osobně mi na hřišti chyběla u většiny hráčů chuť do hry a celkově osobnost (vůdčí typ), která by organizovala hru. Tento přípravný zápas mimo jiné poukázal na individuální připravenost hráčů, kterým zejména chyběla fyzička a to jak fyzická síla při držení míče, tak i výbušnost při obrané či útočné fázi. Vše se odehrávalo velmi monotóně ve stylu odehraju a nějak to dopadne. Kapitolou samou pro sebe byly skládky. Velmi špatné načasování a skládky nebo spíše neskládky v úrovni hrudníku. Závěrem musím dodat, že rozdíl mezi první a poslední třetinou byl velmi markantní v náš prospěch a pevně doufám, že pro všechny hráče byl tento přípravný zápas probuzením do reality, že začíná druhá část dobře rozehrané sezóny a všichni si uvědomíme, že jsme součástí jednoho celku, kde musíme táhnout společně za jeden provaz a jedním směrem.