2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

DÍVKY U17: RYRF SLAVIE

V sobotu za posledního závanu letních dnů dívky sehrály skvělý turnaj na stadionu pražské Slávie, kde se naše společenství Severní Moravy zúčastnilo mezinárodního turnaje PYRF 2019 (Prague Youth Rugby Festival).
V rámci něj se konal na stadionu RC Slavia Praha poslední turnaj dívčí ligy do 17 let.

Ve skupině jsme se postupně setkali s týmy: Babic a Stade Vídeň, který se později stal celkovým vítězem turnaje a o umístění s týmem Donau Vídeň.
Věděli jsme, že oba týmy ve skupině jsou kvalitní. Tým z Babic hraje pohromadě min.druhou sezónu. Jako nováčci soutěže, tak stále platíme daň za zkušenosti, ale rozdíly jsou menší a menší.

V prvním i druhém zápase se VŠECHNY holky z týmu rvaly jako lvice. Zápas s Babicemi, kde jsme byli lepší na míči a v individuální obraně 1 vs.1. V čem jsme se trápily byla efektivita využití šancí (krásných kombinací, přihrávek za obranou.) Naše akce zastavily chyby jako nedostatečná připravenost rukou na přihrávku, pomalé čištění v ruck.
V první půli byl stav 0:10 pro Babice, protože jsme naše šance nevyužili.
V druhé půli byla naše obrana překvapivě ještě agresivnější, soupeř nervozní a holky skórovaly po krásném protipohybu Julie P. pod branku. stav 7:10. Dále se hra přelévala ze strany na stranu a při cca 2 minutové sekvenci od soupeřovi 10m po naši 22-tku se po chybě v čištění rucku a následném TK v obraně nedomluvily dvě z našich a Babice ukončily výměnu pětkou. Stav byl 7:15. Po dalším výkopu mohly dívky snížit stav na rozdílový bod, bohužel v brankovišti nám při pokládání vypadl míč. Zlomový okamžik nastal minutu a půl před koncem, kdy nám pod branku položili Babice pětku a s konverzí to bylo 7:22. Veve skládala Anežku z Babic, která si před skládkou doslova skočila na naši hráčku a byl proti nám nařízen TK. Toto rozhodnutí mělo být opačně, ale podstatné bylo, že to holky ani tak nezabalily a v poslední akci utkání jsme třikrát MÁLEM došli do brankoviště. Nejblíže byla Veve,která byla složena půl metru před brankovištěm, z následné další fáze TK pod brankou za ofsajd. Následnou rozehrávku od Hanky na kolena nabíhající Oli už naše hráčka nezpracovala dost rychle. Akce skončila "předhozem" a rozhodčí ukončil utkání s konečným stavem 7:22.

Trenér Stade po našem zápase s Babicemi přišel a pogratuloval holkám k obrovskému zlepšení za měsíc a půl.
Holky ze Stade byly motivované jinak a měly respekt před zápasem s námi. Do půle zápasu jsme se jen bránili a Vídeň utíkala po krajích naši obrany. Rychlostí, jak v běhu , tak i v provedení dovedností, kde jsme byli jasně pomalejší, bylo hlavní příčinou naši prohry. V půli nadějných 0:15, do druhé půli jsme měli za cíl položit Stade pětku, což se po krásné akci povedlo Veve, která začíná využívat své rychlosti a po mlýnu v 22-tce soupeře skórovala po zavřené straně. Stade položilo tři pětky i v druhé půli a s jednou konverzí byl konečný stav 5:32.

Do posledního zápasu o celkové 5. místo naskočily holky se skvělou a bojovnou náladou, která je provázela celý turnaj.
Naše orlice začaly opět presovat soupeře a byly z toho chyby, kterých dokázaly využít postupně: 1 x Peťa M., která si prošla peklem, ale bojovností vše vynahradila. 3x Adéla, vítej "první hattrick" v prvním turnaji za dívky v historii, Julie P. dokazuje produktivitu na křídle/pilíři, kde skórovala min. jednou za každý turnaj,kde byla. Veve 4x + 3x konverze dokazuje jak nebezpečná to bude hráčka. Poslední pětku přisoudíme Barbie,o kterou ji okradl necitlivým zapískáním rozhodčí. Barbie vedla tým celý den jako kapitánka a odvedla skvělou práci! Celkový stav zápasu, kde jsme jasně soupeře přehráli byl 56:0.