2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Mikuláš a jeho družina v duchu rUgby

I tento rok zavítal Mikuláš se svou početnou družinou na olomouckou klubovnu rugby.

Bohatý program obsahující soutěže, diskotéku i návštěvu Mikuláše, čertů a anděla zdobila početná účast dětí a jejich rodičů, kteří měli také možnost se zapojit do různých aktivit.

Tento rok byly připraveny pro děti připraveno 5 soutěží:

• Skákání v pytli a přenesení těstoviny do misky
• Tvorba řetězu čertům
• Kresba Mikuláše a lepení jeho vousu
• Překážková dráha s baňkou na lžíci a následným zavěšením na stromeček
• Prohazování míčem čertovou tlamou

Po splnění úkolů děti obdržely razítka na hrací kartu, a jakmile měly všechny děti hotovo, přišla na řadu soutěž spolupráce dětí s rodiči, která přinesla pozitivní ohlas.

Po závěrečné diskotéce pro děti již nastal čas příchodu Mikuláše, čertů a anděla, který děti vyvolávaly pokřikem olomouckého rugby Krakatit. Najednou se zhaslo, a za doprovodu řinčení řetězů, pekelných skřeků a zvuků otvírajících se nebes ve složení tří čertů, krásného anděla a charismatického Mikuláše nastalo úplné ticho. I přes pár exemplárních jedinců, které si čerti odnesli do pekel, si každé dítě za slib odčinění svých hříchů odneslo výslužku, kterou družina připravila.

Druhý ročník znovu obnovené tradice úspěšně navázal na ten první, a nezbývá než poděkovat celému realizačnímu týmu, pomocníkům, mužskému A-týmu, Mikuláši a jeho družině za pomoc, účast a organizaci.

Doufejme, že i příští rok bude mít Mikuláš a jeho družina cestu kolem.