2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Naše ženy odstartovaly nejvyšší soutěž žen

 

V prvním utkání jsme čekali koho nám přidělí rozstřel utkání Moravie a Donau. Šťastnější byla Moravie a v prvním jarním utkání v turnaji jsme se utkali s týmem žen z Vídně.

Holky začaly velice aktivně a bylo vidět, že chtějí hrát do prostoru a být aktivní v obraně. To vše se vydařilo a po prvním poločase hladce vítězily 26:0, proto jsme vystřídaly to co šlo a utkání jsme dovedli do vítězného konce za stavu 26:7. "Bylo to trošku nervózní, protože to byl náš první zápas v turnaji a věděly jsme, že nejsme úplně sehrané."

V druhém utkání jsme se utkaly se společenstvím PEŘÍ, což byly pozdější vítězky turnaje. V zápase se na nás trošku lepila smůla kam jsme se podívali. Sice holky plnily v obraně co jsme si řekli, ale v útočné fázi nám to nešlo. V poločase jsme prohrávali 21:0. Po poločase jsme dostali čtvrtou pětku na začalo nám to jít i směrem vpřed. Po krásné akci z naší poloviny se holkám podařilo skórovat. "Bylo tam vše, chuť jít v před, fixace obrany a zajištění akce podporami, které se dobře rozhodly a díky tomu i položili naši jedinou pětku v utkání."

Ve třetím utkání jsme se potkaly s Tatrou Smíchov. Sice holky prohrávaly po dvou položeních , ale ve 4´ snížily na stav 12:7 pro Tatru. Bohužel do poločasu vznikly dvě chyby v obraně a Tatra trestala. Poločas vypadal z pohledu skóre jasně 26:7, ale holky to nevzdaly. V druhém poločase po kontaktu ve vzduchu jsme 4´minuty hráli proti 6 "Tatrovačkám". Tohoto přečíslení naše ženy dokázaly využít a položit hned dvakrát. Bohužel po dlouhém intervalu a boji o míč dokázala Tatra položit a uzavřít skóre na finálních 31:17 pro Tatru.

V posledním a současně nejdramatičtějším utkání žen v turnaji jsme se utkali s Moravií. Celý zápas střídala krása s nádherou. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhé po každém položení a nedá se mluvit o utkání bez obran. Naopak bylo moc hezké, jak se holky dokázaly rozhodovat přesně a že to jde i v posledním utkání, kdy je už málo sil nám předvedly oba týmy.

Naše ženy vedly od začátku utkání, ale ještě 30 vteřin před koncem 1. poločasu srovnávaly skóre na poločasových 12:12.

V druhém poločase se skóre přehouplo k soupeři a následně začalo 3 minutové testování, která z obran povolí a kdo udělá chybu proti pravidlům. Naše ženy zahrály krásnou akci a vyrovnaly stav utkání na 19:19.

Soupeř nás o minutu později přečíslil a položil další pětku utkání. Hned z následného soupeřova výkopu propadla Moravie v obraně a přes půl hřiště si naše ženy běžely pro další položení pod branku. Stav utkání ve 13. minutě 24:24. V poslední akci utkání se ve středu hřiště na naši polovině nedomluvila obrana a místo zasloužené remízy naše ženy prohrály položením v poslední akci 31:24.

Gratulujeme Ivaně Plintové k "hattricku" mezi ženami na jejím prvním turnaji. Druhý ze série turnajů se odehraje v Říčanech 13.4., což je zároveň i turnaj dívek.

Skórování v turnaji:

Barbora Milinková 15 b.

Vanessa Ficalová 15.b

Pavlína Čuprová 12 b.

Ivana Plintová 15 b.

Alžběta Hájková 10 b.

Sestava RC Olomouc:

1 Alžběta Hájková

3 Pavlína Čuprová

9 Barbora Milinková

10 Iveta Punčochářová

10 Nikola Navarová

12 Gabriela Špačková

13 Ivana Plintová

14 Petra Vacková

15 Natálie Kollmanová

22 Vanessa Ficalová