2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

ZPRÁVA O UTKÁNÍ RC RC Vyškov - RC Havířov U 16.

Datum a místo: 28.11.2015, 10.00 – 11.15 h

Soupeř: U16 – RC Vyškov
Druh utkání: Celostátní liga kadetů U16 Ročník 2015/2016
Výsledek: RC Vyškov - RC Havířov 5 : 34 (5 : 17)

Sestava (včetně náhradníků):

Mlčoch – Červek -Holý
Musil - kričfalušij
Mališ – Štefaňák – Řihošek

Trtek – Barabáš Regec - Židel – Přikryl - Chytil
Lukášek

Střídali: Staněk, Salcer, Selig, Kolísko, Schikora

Body: Trtek 10, Regec, Musil, Židel, Lukášek po 5, Štefaňák 4,

Kapitán: Štefaňák
Realizační tým : Oleg Kubala, Zdeněk Špička
Rozhodčí : Libor Žilka

Průběh utkání:

Krátce po vstupním výkopu Vyškova, po několika vyhraných rucků jsme rozehráli do leva na útok a pokládal Židel, stav 0 : 5. Následovalo několik minut rozhárané hry s několika předhozy a 2 tr. kopy proti nám. Prosadili jsme se po tr. kopu na čáře 22 m Vyškova Musilem a stav utkání byl 0 : 10. V polovině 1. poločasu jsme několikrát při nadějných šancích našeho útoku přišli po předhozech o míč. Následně jsme na naší útočné čáře 22m rozehráli tr. kop a Trtek pronikl samostatně až do brankoviště Vyškova, Štefaňák proměnil konverzi, stav byl 0 : 17. Ve 27. minutě byl vyloučen na 10 minut Barabáš za nazdvižení soupeře při skládce. V tomto okamžiku jsme si vybrali slabou chvilku, protože po autu Vyškova se v jejich neseném maulu prosadil vyškovský roj a upravil na poločasových 5 : 17.

Do druhého poločasu nastoupilo několik nových hráčů a tým byl částečně přeskupen. Možná právě proto bylo prvních 10 minut druhého poločasu poznamenáno rozháranou hrou našeho družstva, ale nakonec i družstva soupeře. Série předhozů i tr. kopů na obou stranách rozkouskovala hru. Velmi pěkná akce z naší čáry 22 m až k brankovišti soupeře skončila předhozem Přikryla. Následovalo dalších 5 min. oboustranně špatné hry. Teprve ve 20 min. po našem mlýnu přišla akce rozehraná do leva po ose Trtek, Štefaňák, Barabáš, Přikryl, vyhráli jsme ruck, míč šel na pravou stranu a Trtek pokládá. Štefaňák proměňuje konverzi a stav je 5 : 24. Krátce na to po našem trestném kopu pronikají rojníci středem hřiště a rozehrávají na útok a pokládá Lukášek. Stav 5 : 29. Nyní opět nastal asi tříminutový čas pro naše předhozy. Osvěžení do naší hry přišlo po našem tr. kopu, zisk míče z rucku, akce roje i útoku na levou stranu – Přikryl, Trtek a u praporku pokládal Regec. Stav 5 : 34. Chvíli na to byl vyloučen za oplácení Štefaňák a zápas se už dohrál beze změny skóre.

Zhodnocení utkání:

Utkání se hrálo oproti minulému utkání na měkkém neblátivém terénu a od hráčů se čekala útočná hra vedená převážně třetí řadou a útokem. Utkání jsme si sami ale začali komplikovat velkou řadou nepřesností. Velmi špatné auty, mnoho předhozů a další individuální chyby vracely našeho soupeře do hry. Největší chybou však ro nás trenéry byla jednoznačně absence kolektivní hry na které je založena sama podstata hry.

Poslední slova závěrem patří všem hráčům a členům realizačního týmu. Jsme v polovině soutěže a když se projdeme pamětí zjistíme, že náš tým je schopen hrát se všemi vyrovnanou hru a bojovat o nejvyšší příčky. Proto prosím o důslednou zimní přípravu, abychom mohli v jarní části potvrdit naše podzimní výkony. Hráčům, trenérům, rodičům a všem fanouškům ragby z tohoto místa přeji krásné prožití nadcházejících vánočních svátků, bohatého ježíška a úspěšný vstup do roku 2016.

 

 

http://reffish.rajce.idnes.cz/U16_RC_Vyskov_-_RC_Havirov/

 

Zprávu sepsali: Oleg Kubala, Zdeněk Špička, Josef Hrušák