2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Závěr sezony žen a dívek

Ženy uzavřely sezonu turnajem v Říčanech a některé tímto víkendem na rozvojovém turnaji na Markétě. Účastnily se zejména hráčky reprezentačních výběrů žen a dívek do 18 let.
Dívky uzavřely sezonu turnajem ve Vyškově minulý víkend, kterým obhájily 2. místo z minulého roku v dívčí lize ČR. Ženy se v poháru po nevydařeném začátku sezony umístily na 6. místě z 8 týmů.

Jak si vedly ženy na posledním turnaji v Říčanech?

Tak jako na domácím ORF se osvědčilo jít cestou malých cílů a maximálně je plnit, tak jak nám potvrdili trenér Petr Pořízek a kapitánka ženského týmu Nikol Navarová, že toto byla klíčová věc pro úspěšný herní den v Olomouci, tak i v Říčanech.

"Stanovily jsme si malé cíle, které jsme plnily. Kvalitní komunikace byla klíčem pro zvládnutí všech cílů i přes nízký počet hráček pro poslední turnaj. Měkký povrch nám umožňoval se dostatečně rychle přemisťovat , jak v obraně, tak i útoku."

Zajímavostí bylo odehrání turnaje v barvách zlínského klubu. Odtud je v republice hrajících zhruba 5 hráček. V našem týmu je jich většina, takže návrh ženského týmu byl respektován a jako vždy vypadaly naše ženy krásně!

Výsledky utkání žen v Říčanech:

  • SM v. ČB 57:0
  • SM v. Donau Vídeň 17:12
  • SM v. ČB 47:0
  • SM v. Donau Vídeň 12:34

Dívky se hodně těšily na poslední turnaj po reprezentační pauze a to bylo vidět i na hřišti. Do turnaje po zranění mohly naskočit i ostaršené Ema J. a Terezie K.

První utkání, jak dívky zhodnotily bylo: "Dost nervózní a udělaly jsme zbytečné chyby". Utkání s Moravií bylo moravským derby a za stavu 14:14 velice vyrovnaným utkáním do posledních 2 minut, kdy se Morávii podařilo dvakrát po sobě skórovat. Po první pětce v závěru, stav utkání 14:21, šly naše dívky do protiútoku, ale po pár fázích na zemi jsme uprostřed hřiště ztratili míč a posledních vteřinách potvrdila Moravia své vítězství pětkou středem hřiště. Konečný stav utkání 14:26.

Holky si po zápase vyříkaly, co nedodržely a ve druhém utkání proti týmu Strong girls jasně zvítězily 51:0. Holky toto utkání opět odehrály ve zvyšujícím tempu a zlepšené kombinaci.
Ve třetím utkání se holky utkaly s týmem Vyder, což byl výběr českomoravských dívek. V tomto utkání měly holky těžkou úlohu se vyrovnat s hraním na pozicích , kde nehrají, ale popasovaly se tím výborně a dokázaly využívat chyb soupeře v jejich obraně. Dívky zvítězily v utkání v poměru 31:16.

V posledním mix utkání se účastnily všechny naše hráčky a poměřily síly se zbytkem republiky. V tomto utkání měly holky těžkou úlohu se vyrovnat s hraním na pozicích , kde normálně nehrají. Tým se s tím popasoval dobře. Holky dokázaly využít chyb soupeře v obraně a několikrát vyrovnat výsledek do té doby vyrovnaného utkání. Dívky v druhé půli přidaly pár hezkých akcí a zvítězily poměrem 31:15.

SESTAVA ŽEN:

  1. Nikola Navarová (C)
  2. Veronika Bolfová
  3. Barbora Milinková
  4. Gabriela Špačková
  5. Pavlína Čuprová
  6. Vendula Ferugová

SESTAVA DÍVEK DO 17 LET:

  1. Kristýna Kurková (C)
  2. Tereza Kurková
  3. Ema Janušová
  4. Leona Vachutková
  5. Marta Růžičková
  6. Ivana Plintová
  7. Dorota Pernicová

 

Následující program žen a dívek začíná již příští víkend, kdy začíná zimní příprava v neděli 3.12.