2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Zpráva z turnaje U7, Vyškov 18.4.2015

Vážení sportovní přátele,

chceme se s Vámi podělit o radost z našeho úspěchu v ragbyovém turnaji U7 ve Vyškově.
Na turnaj jsme odjeli v následující sestavě: David Hala, Tomáš Krejčovský, Matěj Švec, Vojta Švec, Radek Christa, Max Machač. Tentokrát chyběli naši spoluhráči Tonda Palatka a Pepa Zborek.

Z Olomouce jsme vyjížděli v sobotu 18.4.2015 po 8 hodině a doprovázel nás vítr, déšť a sníh. Naštěstí počasí ve Vyškově bylo sice chladné, ale nepršelo ani nesněžilo, přesto jsme šli na hřiště v mikinách a teplácích. Zkrátka „kosa, že by psa nevyhnal" a tak jsme vyhnali děti, rodiče a trenéry .... 
Turnaje se v kategorii U7 tentokrát účastnila družstva pořádajícího Vyškova, Dragonu Brno, Ostravy a RC Olomouc. Do této kategorie nepřihlásil družstvo Havířov ( vítěz turnaje z Olomouce). Důvodem byla skutečnost, že jejich družstvo je složeno převážně z hráčů a hráček z kategorie U9.
Základní část turnaje se hrála systémem každý z každým ( délka zápasu 5 minut ) a následovaly zápasy o 1. a 3. místo.

V našem prvním utkání jsme narazily na známého soupeře z Brna. Družstvo Dragonu se netajilo na svém blogu ambicemi, na vítězství v celém turnaji. Naši borci se nezalekli velikosti některých soupeřů a po bojovném průběhu jsme vyhráli 3:2.

Následoval souboj s družstvem Ostravy a i zda se nám podařilo zvítězit a to poměrem 2:0.
V posledním zápase základní části jsme se poprvé poměřili s hráči Vyškova. Už ze sledování jejich předchozích zápasů bylo jasné, že se jedná o silný a sehraný tým.
Po úporném boji nás nakonec Vyškov porazil nejtěsnějším výsledkem 2:1.
Díky dvěma vítězstvím jsme skončili po základní části na 2. místě a čekalo nás finále, kde proti nám nastoupil náš jediný přemožitel, tým Vyškova, který obsadil po základní části 1. místo. Finále se hrálo na 2 poločasy po 4 minutách.
Náš druhý souboj s Vyškovem se nám podařilo vyhrát poměrem 4:3 a stali jsme tak vítězem celého turnaje.

V zápase o 3. místo porazil tým Dragonu hráče Ostravy poměrem 7:0.

Všem našim hráčů patří poděkování za předvedený výkon a bojovnost.

Konečné pořadí:

1. Olomouc
2. Vyškov
3. Dragon Brno
4. Ostrava

Výsledky dalších zápasů ze skupiny:
Dragon – Vyškov, 1:1
Dragon – Ostrava, 6:0

 

Autor: Tomáš Krejčovský