2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

23. 5. Turnaj Zlín (6. místo)

Turnaj, byl sychravý a dost studený. Podmínky připomínaly turnaj ve Vyškově. Přijeli jsme na turnaj v nekompletní sestavě, ale dobré náladě. Od turnaje ve Vyškově jsme taky spoustu věcí natrénovali.

První zápas byl proti silnému soupeři z Bystrce. Sice jsme nepoložili body, ale všichni „dřeli", pěkný zápas, který jsme prohráli 0:3.

Druhý zápas byl proti domácím, kteří měli v hlavách vysokou výhru z Ostravy. Poločas jsme hráli vyrovnané utkání, které ovlivňoval pouze rozhodčí svými chybami. Tedy 0:1 pro Zlín. Po změně stran jsme srovnali stav na 1:1 a začali hrát víc v prostoru. Krásná akce útoku a první položení v životě zažil Vašek! Bohužel jsme měli méně agresivity na míč, jak zlínští hráči a díky dvěma zásadním chybám rozhodčího jsme nejprve nemohli položit jasné body a soupeři byli odpuštěné jasné prohřešky, díky kterým dosáhl položení bodu. Dovolím si tvrdit, že jsme hráli remízu nebýt těchto chyb. Na závěr jsme neuhlídali 1 únik a tím zlínští stanovili konečný stav na 1:3. Velká škoda, utkání bylo vyrovnané oproti turnaji z Ostravy.

Třetí utkání v řadě jsme hráli se silným Havířovem (bez formy poslední dva turnaje) Opět jsme prohráli a to díky: hlavám hráčů + únava + rozhodčí. V tomto zápase jsme sice potvrdili vzrůstající formu a jistotu ve skládkách, ale nelze to říct o všech. Prohráli jsme 1:5. Jediné body po pěkné akci a skoku do brankoviště zařídil Školout. V zápase s „oslabenou" Ostravou (posílenou hráči z Bystrce) jsem čekal vítězství. Hráči špatně skládali a díky tomu jsme po půli prohrávali 0:2. Druhý poločas byl mnohem lepší se šancemi na položení, ale nebyli jsme schopni je dotáhnout do konce, proto jsme po úniku dostali poslední bod a prohráli 0:3. Po zápase jsem měl možnost rozhodnout o kontumaci tohoto utkání, z důvodu toho, že půl týmu z Bystrce hrála za Ostravu, které fyzicky chyběl pouze „jeden hráč", tudíž jsme se mohli domluvit a hrát 6 na 6. Výsledek jsem nechal být z několika důvodů.

Naši hráči mají potenciál vyhrát nad takovým týmem a nebyl jsem spokojený s jejich nasazením, jako v minulých utkáních. Bohužel nám nebylo přáno a chce to víc tréninků u některých i bojovnosti. Zápas s Vyškovem jsme prohráli už v hlavách. To proto, že byla vidět psychická únava po prohře s Ostravou a celková únava týmu, který nemohl střídat a bojoval celý turnaj. Prohráli jsme proto vysoko 0:11 a tím pádem nepotvrdili turnajové skóre z Ostravy a umístili se na posledním místě.

Nebyl jsem spokojený s nasazením hráčů v kat. U9 za Dragon Brno. (Chytil, Oliver, Samuel Kubáčkovi a Dan Čech), protože na místo sledování zápasů, spolu raději zápasili mimo hřiště a bylo jim jedno, co se tam děje!!

Velkou gratulaci Vaškovi k jeho prvnímu turnaji, jeho bojovnosti a položení prvních bodů v ragbyové kariéře! Vzrůstající formu ukázal Petr Fišara, Filip Mlejnek, Alexander mencl, Aneta Kolářová a Tomáš kolář!

zápasy

  • 1. Olomouc – Bystrc Brno 0:3 (0:2) Turnajové skóre: 2:25 (0-0-5)
  • 2. Olomouc – Zlín 1:3 (0:1) Body: 1 x Vašek, 1x Školout
  • 3. Olomouc – Havířov 1:5 (0:3)
  • 4. Olomouc – Ostrava 0:3 (0:2)
  • 5. Olomouc – Vyškov 0:11 (0:7)

Sestava

  • 1. Petr Fišara
  • 2. Filip Mlejnek
  • 3. Školout Dominik
  • 4. Vašek
  • 5. Matěj Hϋbl
  • 6. Alexandr Mencl
  • 7. Aneta Kolářová
  • 8. Tomáš Kolář