2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

3. ligu XV ragby mužů jsme zahájili vítězně

 

Po zimní pauze, kdy se mužstvo fyzicky připravovalo, absolvovalo kurz přežití ve spojení s Armádou České republiky a odehrálo přípravné přátelské utkání, se znovu vrátilo do zápasového režimu.

Rozhodčí Bednařík zahájil utkání mezi domácí Olomoucí a rezervním týmem Pragy při silném větru, který v prvních deseti minutách přispěl k mnoha předhozům a dokonce třem neuznaným pětkám.

Tým hostů působil kompaktněji v roji, zatímco domácí přehrávali spíše v útočné formaci, což se projevilo bodově ve dvanácté minutě pětkou zadáka Gajdoše. Olomoucký roj připravoval komfortní pozici útočníkům, kteří dále pronikali obranou, jmenovitě dvakrát Hlavinka a ještě jednou Gajdoš. Útoková spojka Fišara přidal dva kopy po pětce s výsledným poločasovým skóre 24:0.

V druhé půli měl domácí tým vítr v zádech, což využíval k taktickým kopům a územnímu zisku. Start se povedl lépe domácím, kdy ve 43. a 45. minutě přidali dalších 14 bodů, a připravili tak komfortní pozici pro střídající posily, mezi nimiž byli hned tři hráči, kteří vstoupili do svého prvního ostrého utkání. Úsek mezi 50. a 70. minutou ovládla Praga, kdy využila v mlýnech velký tlak, nabíhající rojníci získávali území, a bodově dvakrát uspěli. Olomoučtí také přidali další body, a to pětkou Přikryla a hattrickem Gajdoše.
Utkání proběhlo ve slušném tempu, a s výsledným skóre 50:12 byla spokojena tribuna, realizační tým i samotné mužstvo Olomouce. Dík patří soupeři z Prahy, rozhodčím a všem zúčastněným.

Další utkání odehraje mužstvo 17.3.na Chotyňské půdě proti společenství Liberce a Petrovic B.

Další domácí utkání proběhne v neděli 24.3. od 14 hodin proti celku z Plzně.

 

RC Olomouc vs RC Praga Praha B
50:12 (24:0)

Sestava:
Tesař, Vaculík, Berger, Šívr, Vrážel, Jimenez, Kašpar, Janek, Němec, Fišara, Sedlák, Hlavinka, Přikryl, Švec, Gajdoš
Střídající: Benčič, Březina, Medera, Bezděk, Alekseev

Body:
Olomouc – Gajdoš 15 (3P), Hlavinka 15 (3P), Fišara 10 (5KPP), Přikryl 5 (1P), Němec 5 (1P)
Praga B – Zelenka 5 (1P), Petrouš 5 (1P), Baňka 2 (1KPP)