2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Dívky obhájily 1. místo z domácího turnaje

Dívky odehrály výborný domácí turnaj za skvělé atmosféry domácích fanoušků.

Potvrdily, že doma se vyhrává a dokázaly porazit jasně všechny soupeřky.

První a současně nejdramatičtější utkání bylo s vedoucím týmem tabulky dívčí série, týmem Peří (kluby RK Petrovic a RC Mountfield Říčany). V poločase byly týmy trošku nervózní, ale naše hráčky se ujaly vedení. Soupeřky z Čech, vyrovnaly poslední akcí poločasu, který skončil nerozhodně (5:5)

V druhém poločase byla znát únava, ale na četnosti pěkných akcí v podání mladých hráček to nic nezměnilo. Soupeřky ovládly začátek 2.poločasu. Od 9 - 11´ položily dvě pětky s následnými "prokopy" po položení. Rázem vedly 19:5. Naše dívky sice útočily, ale soupeř nám bral míče na zemi a z toho pramenily jejich dvě pětky. Naše hráčky, ale nesložily zbraně a 3 pětkami od 12 - 14´ obrátily vývoj utkání na svou stranu. Všechny bodové akce proběhly přes útok. Naše hráčky přečíslily dvakrát obranu soupeře a poslední akce byla jako z učebnice. Novicka na křídle, která se ocitla po přesně načasovaných přihrávkách celého útoku se ocitla sama a po 20 metrovém sprintu položila vítěznou pětku utkání, ale i svou první za tým do 18 let. Dívky dokázaly, jak jsou v domácím prostředí silné a páteční společný trénink jen napomohl k čistotě hry a klidu. Dívky zvítězily zaslouženě 19:22.

V druhém utkání jsme hráli proti soupeřkám z Babic u Prahy tzv. BVP Academy.

Tyto zápasy jsou většinou těsné v tomto ročníku. Poslední utkání jsme podlehli v Říčanech 15:17.

Tentokrát dívky nenechaly nic náhodě a bojovaly od začátku utkání, ve kterém si šly za vítězstvím. Na obou stranách vznikali nepřesnosti po přihrávkách, ale naše dívky dokázaly změnit tlak na soupeře v protiútok a položit rychle tři pětky s jednou následnou konverzí. Tím vedly v poločase docela hladce (0:17.).

V druhém poločase jsme sice dostali pětku od soupeřek, ale po naší čtvrté pětce bylo jasné, že v utkání zvítězíme. Prostřídali jsme holky a nové hráčky v kombinaci se zkušenými hráčkami dotáhly zápas do vítězného konce s jasným výsledkem 7:32.

V poledním utkání se holky potkaly s týmem Moravie, který skóroval po pár situacích a skládkách na desetimetrové čáře naší půlky hřiště, kde středem, po špatně vykomunikované situaci v obraně pronikla hráčka Moravie a otevřela skóre utkání.

Naše dívky bojovaly a vytvářely tlak na celém hřišti, aby se hráčky soupeře unavily, To vedlo ke dvěma položením a vedení v prvním poločase. (5:10).

Na začátku 2. poločasu jsme vystřídali. Kombinace střídání, položení dvou dalších pětek v rozmezí 8 - 11 minuty utkání a následná nechuť soupeřek hrát dovolila luxus dohrát toto utkání v klidu. Konečný výsledek 5: 22.

Slova trenéra: "Konečné 1. místo v turnaji bylo určitě zasloužené. Potvrzení práce hráček po posledním turnaji v Říčanech a taky potvrzení, že to doma to holkám jede."

Zápasy dívek v kategorii U15

Z našeho klubu se do turnaje zapojily 3 nové hráčky: Amálie V., Aneta H. a Kateřina S.

Katka sice hraje stále s kluky v kategorii U14, ale s holkami je to pro ni jiné a zapojujeme ji, když to jde. Každopádně její pracovitost a bojovnost je skvělá. První dvě jmenované zahrály fenomenální turnaj, když bereme v potaz, že jedna z nich hraje od léta 2023 a druhá přišla na začátku tohoto jara. Mladší sestra Amálie, Magda, ta hrála svůj druhý turnaj a již v Říčanech ukazovala svou přímočarost. Díky té položila první pětku v Říčanech a na domácím turnaji pokládala v každém z utkání dívek.

V zápase s Vyškovem, který má šikovné a rychlé hráčky vedly naše hráčky spojeny s hráčkami z Olympu 3:1 v poločase, ale nakonec prohrály 4:6.

V druhém utkání proti Babicím se jim po krásném prostorovém a kolektivním výkonu podařilo zvítězit 7:2.

Ve třetím utkání proti týmu Strong girls naše hráčky podlehly. Zápas se jim moc nepodařil a bylo vidět, že je potřeba zapracovat, jak kondičně, tak i na dovednostech všech hráček. Konečný výsledek 3:6.

Sestava dívek U15:

Amálie Vážná
Magdaléna Vážná
Kateřina Smolková
Aneta Eva Hockaday

Sestava dívek U18:

Ivana Plintová
Marta Růžičková
Leona Vachutková
Kristýna Kurková
Terezie Kurková
Ema Janušová
Edita Jasmína Nejezchlebová
Anna Laštovková
Emma Marie Novotná
Stella Černá
Valérie Špilková
Alžběta Klapková
Dorota Pernicová