2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

MČR žen poprvé v Olomouci

 

Ženy na historickém prvním MČR doma určitě nezklamaly a potvrdily zlepšující se týmový výkon! O konečném a trochu "smolném" 4. místě, rozhodlo 5 těžkých utkání vyšší skupiny MČR.

Ženy do turnaje vstoupily za podpory nejen domácích fandů, ale i dětí které vedly k zahajovacímu utkání, motivované porazit soupěřky z jihu Moravy, kterým se sezoně daří končit na turnajích MČR na 3. místě.

V prvním poločase rozřazovacího utkání naše ženy jasně dominovaly v útočné fázi a soupeřky zasypaly krásnými akcemi. Poločasový výsledek mohl být mnohem vyšší, než 14:5 pro naše ženy , ale Moravii se dařilo ubránit, většinou až metr před brankovištěm nebo z našeho provinění proti pravidlům ukončit naši snahu o další položení. V druhém poločase se na chvíli otočila karta a Moravia pokládala pětky. Ženy se nadechly a dále velice nebezpečně útočily. Bohužel dvakrát jsme se před a za obranou špatně rozhodly směřovat náš útok, kde by hráčka po příjmu míče běžela sama až do brankoviště a v úplně poslední akci, kdy jsme zahráli rychlý TK a výborně jsme jej směřovaly daleko od rucku nám nevyšla v silném větru finální přihrávka, kterou rozhodčí vyhodnotil jako hozený míč v před a tím ukončil utkání. Tyto momenty rozhodly o "smolné" prohře o tři body 14:17. Nadruhou stranu, byly soupeřky určitě efektivnější v tom co jsme jim dovolili v utkání.

Postup do vyšší skupiny si ženy vyhrály až po druhém rozřazovacím utkání s oslabenou Spartou. Tu jasně, ale rozhodně, ne lehce porazily 5:15. V utkání rozhodla kondice v druhém poločase a silný vítr, který kazil akce všech týmů na turnaji a nebral žádné pravidelnosti. Druhý poločas se tým musel vyrovnat i s rozhodováním rozhodčího, který jim narušoval útočnou fázi.

"Určitě respekt Spartě za předvedený výkon a celému týmu, jak se vypořádal se situací po 1.utkání, nepřízní větru a udržení koncentrace k dosažení cíle, čímž bylo vítězství, které se nerodilo lehce."  řekli po utkání oba trenéři žen, Petr a Pavel.

Po těchto dvou těžkých utkáních bylo jasné, že jsme týmem, který v tomto systému 7 účastníků bude jako jediný tým hrát celkem 5 utkání, což tým opravdu prověří fyzicky i psychicky.

3. utkání bylo proti mistru, s kterým se ženy setkaly podruhé v sezoně, kde ve Vyškově naše ženy podaly hezký kolektivní výkon a zápas byl velice hezký z naší strany. Ženy v něm podhlehly 31:17. Bohužel, v tomto utkání ženy úplně vypadly z koncentrace a nechaly hrát Tatru, která si hladce došlo pro vítězství 47:0.

4. utkání s vicemistry posledních turnajů MČR bylo již pohlednější, velice fyzicky náročné a bylo vidět, že hrajeme 4. utkání. Ženy sice prohrály 31:0, ale měly tři krásné akce, po kterých mohly skórovat a bohužel byl to ten zápas, kde to nefungovalo a technickými chybami se připravily o položenou jednu až dvě pětky v tomto utkání.

Poslední utkání bylo respektive utkáním o umístění a ženy měly motivaci jej vyhrát, protože bylo opět proti stejnému soupeři jako v prvním uvodním. Výsledek utkání byl naprosto stejný po všech aspektech. Lišil se tím, že jsme prohrávaly v poločase (7:17) dost podobně jako Moravia v prvním poločase prvního utkání. Ženy i přesto, že Moravie položila ještě jejich poslední pětku v utkání dokázaly bojovat a dotáhnout i skóre. Bohužel poslední pětka padla až v závěru a po čase jako v Říčanech v rozřazovacím utkání se Spartou, která nám znemožnila možnost se pokusit z výkopu ještě jednou získat míč a případně strhnout skóre na naši stranu. Utkání tentokrát skončilo po našem drtivém 2. poločase 19:22.

"Ženám patří velký obdiv za herní nasazení, krásné útočné akce a schopnost koncentrovat se i v 5. utkání takto těžkého turnaje. Obě utkání s Morávií zdobily tento turnaj. Pro tým to byla to nová zkušenost zahrát si 5 utkání v turnaji. Jsme rádi, že se nikdo nezranil a všechny hráčky přispěly k týmovému výkonu." trenéři Petr a Pavel.

Zvláštní gratulace patří ostašeným hráčkám a novým hráčkám, které bojovaly za hlavní tým a i za ten rozvojový na domácím turnaji v sérii MČR.

Leona Vachutková, Marta Růžičková, Kristýna Kurková, Petra Hýblová, Alba Salcedo Cubillo, Paula Baston a Julia Pasquale.

SESTAVA RC OLOMOUC:

10 Nikola Navarová C

12 Alžběta Hájková

19 Leona Vachutková

44 Vanessa Ficalová

13 Marta Růžičková

15 Sophia Kanátová

1 Gabriela Špačková

2 Pavlína Čuprová

9 Barbora Milinková

11 Ivana Plintová

29 Petra Vacková

4 Daniela Ferugová