2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Muži končí druzí v základní části skupiny E

Slavia Praha B - spol. RC Olomouc/Vyškov B            33:12 (7:5)

 

Sestava: Koutník ©, Zankel, Berger, Šmakal, Hlavinka, Janek, Medera, Šívr, Přikryl, Váňa, Krejčí, Prachař, Gajdoš, Lamač, Smetana

Střídající: Hladík, Husár, Laidorf, Novák

 

Pouze v devatenácti lidech odjelo mužstvo k poslednímu utkání skupiny E do Prahy na Slavii, což nasvědčovalo potenciálnímu problému se střídáním zejména u rojnických pozic. Již v druhé minutě se nám zranil Prachař, později Smetana a Gajdoš. Tyto tři útočníky jsme byli schopni vystřídat posilami ze střídačky, ale téměř všichni hráči roje museli odehrát celý zápas. Utkání začalo ve vysokém tempu, ale za prvních dvacet minut se bodově nepředstavil ani jeden tým. Hra se pohybovala zejména na středu hřiště, a pro oba týmy bylo složité proniknout důraznou obranou. Oba týmy hrály podobným stylem, kdy po pár důrazných fázích rojníků míč dostávala útočná řada, která se pomocí své mrštnosti snažila dostat do brejku. To se prvně podařilo domácímu týmu i s následnou konverzí. Olomouc dlouho nezahálela, a Gajdoš svým únikem snížil bodový rozdíl. V poločase Olomouc prohrávala 5:7, a vše nasvědčovalo tomu, že v druhé půli bude na co koukat.

Začátek druhé poloviny vypadal slibně pro Olomouc, ale vlastními chybami se bohužel vždy připravilo o možnost překlopit skóre ke svému prospěchu. Mužstvo hrálo velice pohledně, zřejmě nejlepší výkon v této sezóně, a jde vidět, jak se hráči začínají na hřišti poznávat a porozumívat si. Bod zlomu utkání mohl nastat, kdy Olomouc za stavu 14:12 ve prospěch Slavie obdržela za prohřešek domácího týmu trestný kop. Mužstvo se rozhodlo pro kop na bránu, ke kterému se postavil pilíř Berger. Bohužel kop trefil pouze břevno, a tým se tak nedostal k šanci poprvé v zápase vést. Dalšími chybami jsme se připravili o možné body, a Slavia tyto chyby využila. Z našich chyb jsme dostali dvakrát body a za stavu 28:12 už tým lapal po dechu. Fyzicky tým odpadl po 60. minutě, a z nemožnosti střídání hráčů v roji už bohužel nestíhal, z čehož jsme dostali ke konci utkání poslední pětku. Utkání probíhalo ve vysokém a tvrdém tempu, avšak v rámci Fair play, a přestože olomoucký tým nezvítězil, nemusí se za svůj výkon stydět. Toto utkání ukázalo, že přestože to byla první konfrontace se silnějším soupeřem, tak umí bojovat a vložit do toho vše.

Nyní je zcela jasné, že ve čtvrtfinále narazíme na tým Tatry B, se kterým se nejprve utkáme v neděli 2.10. v Praze (AKTUALIZACE - zápas se přesouvá do Vyškova na sobotu 1.10.2022 od 16h).

(DN)