2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Muži mají jistou účast v baráži o postup do vyšší ligy

V neděli tým Olomouckých mužů vyrazil do Prahy odehrát důležitý zápas s týmem RC Pragy Prahy B. A právě před zápasem svěřenci trenéra Šívra jasně prohlásili: „Přijeli jsme vyhrát!"

Utkání začalo ve velkém tempu, kdy se domácí ze začátku nedokázali rychlostně chytit, a během první půlhodiny se Olomoučanům podařilo třikrát skórovat. Domácí pak před závěrem prvního poločasu začali využívat drobné mezery v obraně, a snížili skóre na 10:19.

Během poločasové pauzy se od červenočerných pouze ozvalo: „Víme proč jsme tady, tak to pojďme dokončit!"

To hráče namotivovalo dostatečně. Začalo se hrát více s útokem, což potvrzují další čtyři útokem položené pětky, a RC Olomouc si tak odnáší důležité vítězství v poměru 22:46.

Díky své bojovnosti a houževnatosti byl hráčem zápasu zaslouženě zvolen křídelník Eduard Bezděk.

Ten zápas okomentuje takto:

E. Bezděk: „Zápas byla divočina, ale hráli jsme srdcem. Byly chvíle, kdy se nám nedařilo podle našich představ, ale nepochyboval jsem o tom, že to společně zvládneme. Rojníci poctivě skládali, a my útočníci jsme naší rychlostí ukrajovali cenné metry. Každopádně nesmíme zaspat na vavřínech a chceme prodloužit šňůru vítězství."

Děkujeme všem co vyrazili podpořit tým, a zveme Vás na termín 5. 5.2024 ve 14:00, kdy proběhne domácí zápas se společenstvím Liberce a Petrovic B!

Fotodokumentaci pořízenou Pavlem Šikulou lze prohlédnout ZDE.

RC Praga Praha B vs. RC Olomouc

22:46 (10:19)

Sestava RCO:

Tesař, Berger, Vrážel, Vytásek, Chlapík, Vaculík, Březina, Kašpar, Němec, Fišara, Bezděk, Hlavinka, Medera, Přikryl, Gajdoš

Střídající: Todorov, Kapaňa, Zábranský

Trenér: Jiří Šívr

Asistent trenéra: Erik Fišara

Body:

Olomouc – Fišara 16 (2P, 3KPP), Gajdoš 15 (2P, 1KPP, 1TK), Hlavinka 10 (2P), Zábranský 5 (1P)
Praga B – Čížek 5 (1P), Dytrych 5 (1P), Székely 5 (1P), Baňka 5 (1P), Brabec 2 (KPP)