2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Muži vezou z Plzně plný počet bodů

 

Olomoučtí muži vůbec poprvé navštívili soupeře z Plzně, kde dokázali potvrdit roli favorita, a s přesvědčivým výsledkem si upevnili pozici jedničky v tabulce 3. ligy.


Olomoučtí vstoupili do zápasu lépe, kdy po 25 minutách dokázali získat bonusový bod za čtyři položené pětky (2x Gajdoš, Medera, Krejčí), ale také dvě inkasovali. Do poločasu obě strany ještě jedno položení přidaly, a s výsledkem 17:29 pro hosty tak nebylo o ničem rozhodnuto. Plzeňští hráli spíše rojové fáze s občasnou akcí v útočné řadě, ty však hosté dokázali ubránit. Mimo trestnou pětku za hrubý přestupek proti pravidlům skóroval dvakrát plzeňský M. Choura, který z pozice mlýnové spojky jednou využil nepřipravenosti obrany okolo rucku a dokázal proběhnout přes vícero obránců do brankoviště, a podruhé opět po individuální akci. Hra Olomouce fungovala na principu maximálně dvou rojových fázích a následném rozhození útočné řadě. Snaha o využití celé šířky hřiště vyústila v časté přehrávání, kdy domácím chyběli obránci u autových čar.


V druhé půli už hosté domácí celek nepustili k žádnému bodovému zisku, a sami připsali za celý druhý poločas 33 bodů. U týmu z Plzně šel znát fyzický deficit a vyčerpání, což hrálo hostům do karet, a o to víc využívali rychlonohé útočníky, kteří položili 4 z 5 pětek druhého poločasu. Nutno konstatovat, že jedinou pětku rojového zastoupení položil vazač Kašpar, který však stál v útočné formaci. Ten pokládal pětku přímo z výkopu, kdy se přes obě olomoucké spojky dostal míč k němu, a nikdo nenašel cestu, jak ho zastavit. Poměrně kuriozní pětku položil křídelník Ondřej Krejčí, kdy si olomoucký mlynář Berger vyžádal od mlýnové spojky překop z rucku přes obranu, což se povedlo, mlynář si překop doběhl, a perfektně nahrál křídlu, které mělo už cestu do brankoviště volnou.


S konečným výsledkem 17:62 ve prospěch hostů tak bylo dílo dokonáno. Pokud by se měly individuálně posuzovat výkony olomouckých hráčů, tak by bylo adeptů na nejužitečnějšího hráče zápasů více, ať už se jedná o celý útok, který plzeňskou obranu přehrával, nebo roj, který dokázal držet tempo v mlýnech, kde váhově převažovala Plzeň, či obraně silných domácích rojníků. Trenéři Šívr a Fišara se shodli, že ocenění dostane pilíř Jan Tesař, který měl stoprocentní bilanci ve skládkách, pracoval tvrdě ve standartních situacích, a při útočné hře získával svým průrazným během důležité metry. Ten hodnotí utkání následovně:


J. Tesař: "Zápas za mě probíhal dobře, měli jsme hru pod kontrolou, ale mohli jsme být dravější a chtít více míč. Ke konci jsme cítili únavu, ale dotáhli jsme zápas do vítězného konce a vezeme důležitou výhru domů."

Fotodokumentaci pořízenou Pavlem Šikulou lze prohlédnout ZDE.

Další utkání proběhne v neděli 21.4. na hřišti ragbistů z Pragy Prahy B.

RC Plzeň vs. RC Olomouc

17:62 (17:29)

Sestava RCO:

Vrážel, Berger, Tesař, Šívr, Vytásek, Březina, Medera, Kašpar, Němec, Fišara, Krejčí, Přikryl, Hlavinka, Bezděk, Gajdoš
Střídající: Vaculík, Jimenez, Alekseev, Kapaňa

Trenér: Jiří Šívr
Asistent trenéra: Erik Fišara

Body:

Olomouc – Fišara 13 (1P, 4KPP), Gajdoš 14 (2P, 2KPP), Hlavinka 10 (2P), Krejčí 10 (2P), Medera 5 (1P), Berger 5 (1P), Kašpar 5 (1P)
Plzeň – Choura 10 (2P), Trestná pětka