2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Nabitý víkend žen a dívek

Pro všechny ženy a dívky určitě zajímavý a velice náročný víkend 13.-14.5.

Ženy umístěné před turnajem na 3. místě, jely po slušné přípravě odehrát 3. turnaj MČR 7s žen na hřiště Sparty, kde se nakonec umístily po těsných výsledcích na 6. místě. Byl to celkově 6 turnaj sezóny dohromady s Open sérií, který naše háčky odehrály od konce března. Bohužel i na tento turnaj se tým musel připravit bez zraněných hráček. Finálový turnaj odehrají ženy příští týden 21.5. na hřišti Tatry Smíchov. Tabulka MČR 7s žen po odehraném 3. turnaji je pod tímto článkem.

Dívky odehrály i přes avizované nemoci, školní výlety a zranění v týmech turnaj v Kamenici a víkend dívky zakončily společným srazem širšího výběru NT do 16 let v Petrovicích.
Po tomto tréninku na stejném hřišti v Petrovicích proběhla konference s téma: "budoucnost ženského ragby". Konference se účastnili realizační týmy reprezentací od 16 let až po ženy, trenéři klubů, představitelé / ky žen. týmů, samotné hráčky a manažerka ženského ragby. Velkou pochvalu za bojovnost zaslouží všechny, které jely hrát!

"Našim ženám turnaj na Spartě nesedl, v rozhodujících momentech chybělo štěstí."
První zápas, v systému sedmi týmů, byl pro ženy vyřazovací. Ženy věděly, že musí vyhrát a moc se snažily. Sestava byla dobrá,soupeř na tom byl stejně, ale naše ženy neměly to štěstí dokončit akce,
tak jak by si představovaly. První utkání se silným společenstvím RK Petrovice a Říčan bylo v poločase vyrovnané 7:5. Po poločase jsme dvakrát chybovali v kolektivní obraně a soupeř nás potrestal dvěma pětkami, na které ženy už neodpověděly a prohrály nejdůležitější utkání 19:5.

Druhé utkání bylo již ve spodní skupině proti společenství ČB / Přelouče a Babic. Do utkání jsme si řekli, co bychom měli vylepšit a vše se vydařilo. Ženy odehrály kvalitní utkání a výsledné skóre 31:0 mohlo být ještě o 3 položení vyšší, ale o skórování nás připravila špatná finální přihrávka nebo obrana soupeře.

Třetí utkání bylo o tom se zlepšit směrem v útoku a nedělat kolektivní chyby v obraně. Zápas to byl nejpohlednější, který ženy odehrály. Opět vyrovnaný soupeř a tak vypadal i celkový zápas. Opět jsme prohrávaly, po nesložení jedné hráčky na středu a kraji hřiště. Ženy se nevzdaly a dokázaly vždy odpovědět týmovou akcí s položením. V poločase jsem po trestném kopu snižovaly na poločasové skóre 10:14 pro soupeře.

Po poločase jsme si se soupeřem vyměnily po jedné pětce a 11. minutě druhého poločasu se tzv. "lámal chleba tohoto utkání." Naše ženy útočily za stavu 21:17 pro Moravii a 5 metrů za "desítkou" byly složeny. Po vzniklém rucku dvě hráčky soupeřek z Moravie se nestačily vrátit za poslední nohy na svou stranu a zabránily nám proniknutí jejich obrany. Na místo trestného kopu pro naše ženy přišla ztráta míče po kolizi se dvěma soupeřkami. Z následující standartní situace nám soupeřky položily další pětku utkání a zvýšily stav i s následným úspěšným prokopem na 28:17. Ženy měly dostatečný morál a síly na to snížit skóre hezkou kolektivní akcí, ale neměly více času na otočení nepříznivého stavu. Konečný výsledek zápasu 28:24 pro Moravii.

 

Výsledky utkání:


SM v Petrovice / Říčany 5:19 (5:7)
SM v ČB / Pře / Bab 31:0 (19:0)
SM v Moravia 24:28 (10:14)

Celkové skóre: 60 : 47 (+13)

Sestava dívek:

Vachutková, Janušová, Pernicová, Plintová, Dzuriková, Růžičková.

Sestava žen:


1. Veronika Bolfová
2. Nikola Navarová C
3. Barbora Milinková
4. Gabriela Špačková
5. Vanessa Ficalová
6. Hana Hubincová
7. Lea Prusková
8. Sophia Kanátová
9. Petra Vacková
10. Kateřina Foralová
11. Pavlína Čuprová