2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Olomoučané do skupiny D Poháru XV nepostoupí

RC Tatra Smíchov B – RC Olomouc/ Vyškov B          85:7 (31:0) 

 

Sestava: 1. Koutník © 2. Berger 3. Vrána 4. Šmakal 5. Novák 6. Školař 7. Šívr 8. Hlavinka 9. Němec 10. Laidorf 11. Lamač 12. Husár 13. Gajdoš 14. Krejčí 15. Přikryl

Střídající: Zankel, Pavelek, Hladík, Havlíček, Medera

Trenér: Jiří Šívr

 

Ani druhý zápas s pražskou Tatrou moravskému společenství nevyšel. V odvetném utkání na Smíchově Moravané tvrdě narazili. Na takovýto výsledek nepomýšlel pravděpodobně nikdo. Ve dvaceti hráčích odjelo mužstvo ve složení patnácti olomouckých a pěti vyškovských hráčů do hlavního města. Poté co Vyškovský A tým oznámil, že na své utkání neodjede, u mnoha hráčů se objevil velký otazník, jak Tatra pojme tento zápas. Soupiska spíše neladila s avizovaným názvem U23, a bylo jasné, že Tatra si chce utkání pojistit. Zatímco moravské společenství mělo mimo Olomoučanů standartní účastníky vyškovského béčka, v černých dresech Tatry s objevil nejeden současný či bývalý reprezentant České republiky. Zdali mělo smysl porovnávat výkonost celků první skupiny A s poslední E není jasné.

V prvních pěti minutách bylo utkání vyrovnané, ale hrálo se spíše na půli Moravanů. Tatra hrála jednoduché ragby, snažila se rozhazovat do křídelních prostorů, kde nás často přehrávala, a kde končilo vícero akcí pětkou. Olomoucký tým nemohl najít odpověď, a vždy když se dostal na území soupeře, vždy si vlastní chybou či přestupkem zase znemožnil možnost skórovat. Pražský pětkostroj, který průběžně skóroval v 5., 15., 25., 32. a 37. minutě tak demotivoval protihráče k bojovnosti, a po první půli vedl s náskokem 31:0.

V druhé půli začal moravský tým střídat, ale vliv na změnu to nemělo. Veškerou příležitost, kterou Olomouc měla, Tatra rychle zpacifikovala. Hosté neměli hloubku, čehož Pražané využívali, a rychlým přesunem bez obtíží zastavovali hráče, ba jim i brali území. Tatra průběžně skórovala ještě pětkrát než se Olomouc poprvé, ale i naposled dokázala v 60. minutě nějak bodově prosadit. Olomouci zápas nevyšel v žádném ohledu, a pocity byly negativní. Konečné skóre po dalších obdržených bodech bylo 85:7.

Sami hráči věděli, že do zápasu nedali vše, a z vícero důvodů mezi týmem nefungovala chemie. Nyní má tým čas se připravit na semifinálový dvou duel, který sehraje se společenstvím Liberce/Petrovic / Babic. První z nich již tuto neděli v Petrovicích, a následně v neděli 30.10. v Olomouci na domácí Lokotce. 

(DN)