2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Olomoucké zastoupení jako předskokani české reprezentaci

V Olomouci se vychovávají a rozvíjejí kvalitní hráči, to je obecně známo. Někteří z nich měli šanci svůj talent zúročit na Zlínském stadionu v utkání mezi rozvíjejícím se týmem české reprezentace do 23 let a výběrem toho nejlepšího, co může území Moravy nabídnout. Tento zápas byl naplánován jako malá ochutnávka kvalitního ragby, na které mělo navázat mezinárodní utkání reprezentací Česka a Moldavska konané 12.11.2022.

Za jednorázový tým Moravských Barbarians nastoupili olomoučtí: Gajdoš Ondřej, Hlavinka Adam, Němec Daniel, Smetana Ladislav a Šívr Adam.

Šanci zahrát si za tým se lvem na hrudi dostal Přikryl Martin a Budík Jiří, který aktuálně hraje za pražskou Tatru, a svým věkem může za U23 hrát dalších několik let.

Česká reprezentace mladíků dokázala zvládnout utkání ve svůj prospěch, přestože po první půli bylo skóre vyrovnané 20:17 pro národní tým. Reprezentace v druhé půli přeřadila na vyšší rychlostní stupeň, a hravě přehrávala Výběr Moravy zejména v útoku. Moravané hráli spíše silovou hru rojem, a do útočné řady nedokázala dostat mnoho míčů.

Po hvizdu ukončení utkání s výsledkem 49:22 pro český výběr do 23 let měli radost všichni hráči, jelikož každý dostal řádnou porci minut, a s výhledem na utkání Česka a Moldavska, které zdolalo hosty v poměru 39:13 za husté mlhy se ragbyový den ve Zlíně dal považovat jako úspěšný.

(DN)

 

Zdroj fotografie: Zlínský deník