2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Pohár dívek ve Velkých Popovicích

V sobotu 26. 9. 2020 se dívky vydaly do Velkých Popovic k další části poháru dívek.

Přivítalo je deštivé = ragbyové počasí, ale i pouhé 4 °C. Na krásném popovickém pažitu byly rozmístěny v 10m pravidelnosti vodní plochy o rozloze 2m v průměru.

Začalo se tím, že funkční prádlo vystřídaly plavky. Po zápase se využívaly teplé deky a šatny s čajem na zahřátí.
Po sportovní stránce k údivu mnohých z nás, to byl krásný turnaj od všech hráček všech týmů, které se tentokrát mohli účastnit.

Opět 5 bojovnic a opět skvělé výkony v různých týmech. V obou týmech naše hráčky nebyly do počtu, právě naopak. Skládaly, přihrávaly, tvořily, byly variabilní na postech a bavilo je to.

Za jižní Moravu pravidelně nastupovaly: Klára K., Anna K. a Ivana P. Poslední dvě jmenované dokázaly ve dvou ze tří zápasů několikrát skórovat, do toho Klára vybojovala v "rucích" spoustu míčů a "pojistila" kontinuitu hry svými přihrávkami na volné hráčky.

Za tým Petrovic Praha nastoupily: Adéla Z. a Kateřina F., odměnou jim bylo, že si zahrály ve svých dresech. Holky výborně hledaly volný prostor, chytře využívaly krokové techniky k rozhození soupeře na mokrém = nestabilním povrchu, čímž se dostávaly do šancí hrát v obraně a za obranou. Adéla si poprvé zkoušela post mlýnové spojky a Katka ji zevnitř podporovala.

Dále se obě objevily i v útočné formaci, kde spojení fungovalo tak stejně. Katka na 3/4 měla dost prostoru a často pronikala obranou a vytvářela šance k zakončení pro křídla.

Bohužel finální přihrávky nebyly už kolikrát nejpřesnější.

Gratulace všem hráčkám k předvedené hře!!!

PN