2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Pohárový turnaj žen a dívek ORF 2021

Poprvé v historii se odehrála ženská část ORF na dvou hřištích. Ženských týmů přijelo celkem 8 a z toho dva zahraniční. Dívčích bylo taktéž 8 a bylo organizačně nutné hrát turnajovým systémem na dvou hřištích.

Do prvního zápasu na domácí půdě ženy vstoupily sebevědomě a soupeře ze společenství Brna, Vyškova, Zlína a Bratislavy porazily hladce 35:19.
V utkání ženy zvítězily díky rozdílu v rychlosti pohybu dopředu a přihrávkách. Průběh utkání ženy kontrolovaly po celý zápas, i když se soupeř 3 pětkami chtěl vrátit do zápasu.

V 2. zápase ženy po sérii zranění těsně podlehly Tatře Smíchov 5:12.
Ženy v zápase dostaly od mladých žen z Tatry tři šance skórovat, ale žádnou nevyužily. Naše ženy svou šikovnost nechaly v 1. zápase a s dalšími indiviálními chybami přišla i nervozita. V momentě, kdy naše ženy mohly po krásné akci na tři přihrávky snížit stav utkání, přišly dvě vážná zranění. Ženy dál bojovaly, ale dokázaly pouze snížit na celkových 5:12 pro Tatru.

3. zápas byl proti Petrovicím, které jsou jedním z nejlepších mužstev v ČR. Utkání bylo rychlé a lepší, než předešlé s Tatrou a to po stránce kolektivní obrany. Po bojovném zápase s Tatrou ženy neměly dost sil a nestíhaly rychlostní průniky po křídelních prostorech a prohrály 0:27.

Po tomto zápase bylo jasné, že ženy budou na domácím turnaji bojovat o 5.- 6. místo.V zápase o umístění se ženám postavily hráčky z Přelouče přezdívané "Bejkovnice".

Zápas byl tvrdý, viděli jsme hodně zbytečných kontaktů se soupeřem, takže bez hry do volného prostoru. Naše ženy efektivně využily protiútoků a položily hezké pětky, ale těžké útočné formace Přelouče špatně bránily. Někdy ve 2 - 3 hráčkách, což dalo Přelouči prostor ke skórování.
Skóre se celý zápas přelévalo ze strany na stranu. V poslední akci utkání mohly Bejkovnice vyrovnat a utkání by šlo do prodloužení. Následná konverze nebyla úspěšná a naše ženy zvítězily těsně 19:17. Ženy se umístili nakonec na 5. místě z 8 týmů.

Vzhledem k losu a mnoha zraněním je to dobrý výkon. Každopádně myslím, že všechny hráčky cítily po turnaji, že ženy severní Moravy mají na lepší umístění. Na domácím turnaji nám nevyšli herní věci, které jsou zažité.

Dívky na ORF úspěšně reprezentovaly, ale tým se složit nepodařilo

Na domacím turnaji se nám poprvé v historii nepodařilo složit domácí mužstvo ani v jedné z kat. U15 a U17. Tím pádem reprezentovaly jednotlivé hráčky severní Moravy za týmy Moravy. V kategorii U17 nastoupily: Adéla Zelníčková, Anna Kubiková a Ivana Plintová. V kategorii U15 Ema Janušová a Tereza Kurková. Zbytek dívek z kategorie U15 je nemocných.

Všem severomoravským ženám a dívkám děkuji za bojovné výkony. Všem týmům za účast na turnaji. Zejména těm zahraničním.

Fotogalerie

https://www.zonerama.com/RugbyOlomouc/Album/7714711

Hráčky žen severní Moravy:

  1. Daniela Ferugová (c)
  2. Jana Vrtalová
  3. Vendula Ferugová
  4. Veronika Bolfová
  5.  Lucie Malinová
  6. Vanessa Ficalová
  7. Alžběta Hájková
  8. Kristýna Kubatá
  9. Nikola Navarová
  10. Jana Přenosilová
  11. Julie Pompová
  12. Hana Hubincová
  13. ** H2O Iveta Zdařilová

 

Umístění týmů

  1. Donau Videň
  2. RK Petrovice
  3. Tatra Smíchov
  4. Esztergomi Vítezek
  5. Severní Morava
  6. RC Přelouč
  7. Vydra (RC VYškov + RC Dragon Brno)
  8. Sešívané Budějovice