2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Poslední turnaj žen, drama od začátku až do konce sezóny

Pouze turnaj ve Vídni a 1. kolo MČR žen odehrály hráčky severní Moravy v plné sestavě. "Je to první sezona, kdy tým postihlo tolik zraněních. 6 hráček z 19 nominovaných, nedohrály sezonu." Naštěstí se ženy dokázaly pečlivě připravit a odehrát celou sérii MČR 7s velmi efektivně i bez zraněných hráček. Výsledkem jejich úsilí bylo vynikající třetí místo mezi českými týmy, které si připsaly po posledním turnaji 21.5. na hřišti RC Tatry Smíchov.

Na závěrečný turnaj na hřiště nastoupilo pouze 10 hráček. I přes tuto nevýhodu se hráčky svědomitě připravovaly na těžký úkol, porazit dobře rozehranou Donau a pojistit si tak nejhůře 4.místo na tomto turnaji a celkové 3. místo v soutěži. Naše hráčky v poločase prohrávaly 17:5, ale Vídeň to neměla vůbec lehké. Bohužel, útočná fáze nebyla moc efektivní a navíc rozhodčí udělal několik kontroverzních rozhodnutí ve prospěch soupeře. To pomohlo soupeři skórovat a výsledkově jasně zvítězit v rozřazovacím utkání. Konečné skóre 34:5 bylo až kruté, vzhledem k průběhu utkání.

Ve druhém zápase se naše ženy předvedly mnohem lépe. Útočná a obranná fáze byla lépe vykomunikovaná a sladěná, což vedlo k jejich jasněmu vítězství 46:0 nad týmem "BUBALOUČ" (tým ČB/PŘE a BAB).

Třetí a zároveň poslední zápas byl klíčový pro naše ženy. Pokud by vyhrály, měly by v tabulce o bod více než dva pronásledující týmy. Tento zápas se stal nejkrásnějším po všech herních aspektech, které ženy během turnaje představily. Byla vidět velká snaha zvítězit. Přestože v poločase naše ženy prohrávaly těsně 12:5, ve druhé půli se nadechly k náporu a začaly tlačit soupeřky do jejich vlastního obranného území, ale špatná finální přihrávka či chyba proti pravidlům v důsledku únavy překazily několik šancí skórovat. Naopak soupeřky z protiútoku položily poslední pětku utkání a zvítězily tak 19:5.

I když naše ženy na tomto turnaji skončily až na 6. místě, stíhajícím týmům Moravii a Říčanům s Petrovicemi to nakonec nepomohlo. "Opakovala se situace z minulého ročníku, tentokrát však s lepším výsledkem." Našim ženám v loňském premiérovém ročníku v Elitní sérii uteklo lepší umístění o pouhých 15 bodů, právě proti týmu z Říčan. Letos naše ženy v součtu celkového skóre ze všech turnajů Elite dokázaly předčit pronásledující tým Moravia, který měl stejný počet bodů o 87 bodů.

Elitní série 7s žen 2023 - celkové umístění:

1. Rugby Club Tatra Smíchov

2. Rugby Club Sparta Praha

3. Společenství Severní Morava

4. Moravia Rugby

5. Společenství Rugby Klub Petrovice & RC Mountfield Říčany

6. Společenství Rugby Club České Budějovice, RC Přelouč, RUGBY Babice

*Rugby Union Donau Vídeň se taktéž soutěže účastnily, neoficiálně obsadily 3. místo.

Často opakovaná, ale pravdivá fráze: "Je to motivace pro další práci."

Pro všechny hráčky jak po individuální, tak i kolektivní stránce, pro všechny členy realizačního týmu, pro vedení klubu i ty, kdo nás podporují a sponzorují.

Děkuji těm, kdo věří, podporují a pomáhají v ženském ragby.

Ženský tým severní Morava 2022/23:

1. Alžběta H. RCO

2. Kateřina F. RCO

3. Adéla Z. RCO

4. Olga P. RCO

5. Jana Vr. RCO

6. Barbora M. RCZ

7. Vanessa F. RCO

8. Veronika B. RCO

9. Nikola N. RCO

10. Pavlína Č. JIMI RC VYŠ

11. Natálie K. JIMI RC VYŠ

12. Péťa V. RK PET.

13. Hanka H. RC HAV.

14. Lea Pr. T.J. M.H

15. Daniela F. T.J. M.H

16. Vendula F. T.J. M.H

17. Sophia K. RCO

18. Denisa Šk. T.J. M.H.

19. Gabriela Šp. RCZ

Trenéři: Pavel Navrátil, Petr Pořízek a Jarda Švec,

Kondiční trenéři: Michaela G. a Jarda V.