2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Povedený 2. ročník Prezidentských sedmiček je za námi!

Slunečná sobota 25. června vybízela k dokonalému průběhu v pořadí již druhého ročníku sedmičkového turnaje mužů. Celý turnaj probíhal v přátelském duchu a zápasy byly divácky atraktivní.


Jako minulý rok se olomoučtí hráči rozhodli za pomoci hráčů Jeseníku postavit dva týmy. První tým v dresech červenočerných byl osazen hráči, kteří poctivě trénovali a hráli celou, byť krátkou sedmičkovou ligu, zatímco druhý tým v dresech černobílých byla směsice bývalých hráčů, juniorů, nováčků a hráčů bez pravidelného angažmá – zkráceně Barbarians.
Favoritem turnaje byl extraligový Dragon Brno, který zatím v letní lize mimo MČR nenarazil na soupeře, se kterým by měl větší potíže. V druhém olomouckém ročníku turnaje se však schylovalo k překvapení, kdy nejprve Havířov dokázal uhrát remízu, a později i Olomouc potrápila, která po posledním hvizdu prohrála o pouhý bod. Olomoučtí měli potenciál zlomit toto prokletí, a v již třetím vzájemném zápase skóre obrátit ve svůj prospěch, ale individuální chyby a touha vzít zodpovědnost na sebe místo kolektivní hry znemožnila tomuto obratu.


Olomouc v tradiční červenočerné již zkusila zakomponovat prvky sedmičkového ragby, snažila se držet balon ve svých rukou, což se ukázalo v zápasech proti Havířovu a Mariánským Horám, které oba vyhráli, a zajistili si konečné 2. místo na domácím turnaji. Tým Barbarů deklasovali 45 body, a nepustili soupeře do svého brankoviště ani jednou, přestože prvních pět minut červenočerní nemohli najít cestu do brankoviště černobílých. Černobílí Barbaři nedokázali najít cestu k vítězství, a obsadili konečné páté místo se čtyřmi prohrami.

Tabulka

  1. RC Dragon Brno
  2. RC Olomouc
  3. RC Havířov
  4. TJ Sokol Mariánské Hory
  5. Moravia Barbarians

 

Celý olomoucký tým doufá, že se na domácím hřišti nepředstavil v tomto roce naposledy, a že za sebou bude mít pevnou fanouškovskou základnu i na podzim, kde se pokusí složit patnáctkový tým, a po několika letech zde znovu ožije mužské „velké ragby."

Fotoalbum

Celé fotoalbum naleznete zde > https://eu.zonerama.com/RugbyOlomouc/Album/8573452