2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

RC Olomouc vítězí ve skupině o 11.-14. místo na MČR 7´s ve Vyškově

Po dlouhé době se mužský tým účastnil oficiálního soutěžního turnaje 7´s, a to rovnou na Mistrovství ČR. Ve víkendové sestavě 18.-19.6. opět nechyběli junioři, muži hrající za jiné týmy či hráči, kteří kromě 7´s nemají angažmá v klasickém patnáctkovém ragby.

Celá RCO výprava:

Janek, Prachař, Vrána, Přikryl, Berger, Koutník, Kopřiva, Pavelek, Smetana, Šívr, Hlavinka, Medera, Zankel, Němec, Jimenez.

SOBOTA 18.6.

Po změnách na poslední chvíli, kdy se změnil seznam zúčastněných týmů, jsme byli nalosováni do skupiny s RC Mountfield Říčany, RC Liberec, RC Přelouč a domácím RC Jimi Vyškov.

Utkání jsme otevírali s bizony z Přelouče, kteří do utkání vstupovali jako favorité. Po duelu, kde se skóre přelévalo ze strany na stranu, skončilo utkání ve prospěch Přelouče 28:15. Za Olomouc skóroval Hlavinka, Přikryl a Smetana.

V druhém utkání proti Liberci si Olomoučtí spravili chuť vítězstvím 33:10, kde se blýskli svými výkony zejména útočníci Prachař a Přikryl s podporou hostujícího rojníka Radka Vrány.

V posledním utkání proti domácímu celku Vyškova byl vidět propastný rozdíl mezi stylem hry. Vyškov jako jeden z favoritů turnaje hrál široké systematické ragby, zatímco Olomouc stále spíše přímočaře. Vyškovští nás víceméně nepustili k míči, a výsledkem 0:40 nám ukázali velký prostor pro zlepšení.

NEDĚLE 19.6.

V neděli se v prvním zápase proti krásně hrajícímu středočeskému týmu Říčan dostali do hry hlavně hráči, kteří nedostali tolik prostoru v prvním dni, aby nabrali zkušenosti, a s finálním výsledkem 55:12 pro Říčany jsme uzavírali skupinu na předposledním 4. místě. Za Olomouc skóroval hvězdný Štěpán Prachař a mladý Matyáš Medera.

V pomyslném semifinále o 11.-14. místo jsme nastoupili proti dobře známému soupeři z Mariánských hor, a oba celky věděly co čekat. Výsledek byl podobný, jako minulý týden na turnaji v Havířově. Olomoucký tým zde pravděpodobně ukázal svůj nejhezčí výkon, a to nejen z hlediska bodové nadílky, ale i předvedenou hrou, která byla trochu více podobná sedmičkovému ragby než v utkáních předchozích. Po položení Vrány, Zankela, Prachaře, Přikryla a Němce se konečný výsledek rozsvítil pro Olomouc v poměru 36:14.

V posledním utkání jsme se utkali s týmem Havířova, ale výsledek vůbec neodpovídal tomu z minulého týdne. Herně tým spíše bránil a využíval soupeřových chyb. Po pětkách Němce a Prachaře, který skóroval dvakrát, proběhlo hromadné střídání, jelikož síly ubývaly. Čerstvé posily dokázaly udržet vedení 19:14, a Olomoucký tým tedy skončil na celkovém 11. místě.

Herně předváděl tým velice podobnou hru jako v turnajích předchozích, tedy hru přímočarou. Celkový dojem týmu však pozitivně roste, a je zde veliký potenciál hrát v nadcházejících turnajích vyrovnaná utkání s výkonnostně silnějšími soupeři.

Výsledky RCO

  • RC Olomouc – RC Přelouč 15:28
  • RC Olomouc – RC Liberec 33:10
  • RC Olomouc – RC Jimi Vyškov 0:40
  • RC Olomouc – RC Mountfield Říčany 12:55
  • RC Olomouc – TJ Sokol Mariánské Hory 36:14
  • RC Olomouc – RC Havířov 19:14

 

Tímto by Vás tým RC Olomouc rád pozval na Prezidentské 7´s na domácím hřišti v Olomouci, a to v sobotu 25.06. od 9:30 hodin.