2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

V druhém utkání přivítali 2. 4. 2023 olomoučtí muži v 2. lize ragby XV rezervní tým pražské Tatry Smíchov. Obě mužstva byla po prvním kole neporažena, a očekával se vyrovnaný duel.

Pražští začali utkání lépe, a hned v třetí minutě dokázali skórovat i s konverzí. Odpověď našel v desáté minutě rváček Němec, který pokládal u praporku z autového vhození za spolupráce Nováka. Olomoučtí spíše bránili, a dostávali se do šancí spíše z brejků, ale delší časový úsek plynulé hry nepředvedli. Tatra zase udržovala rychlé herní tempo, na které jsou hráči zvyklý z nejvyšší české extraligy. Na obou stranách proběhlo střídání spojek z důsledku zranění, ale i bodové výměny, bodově však ve prospěch hostů. Z domácích se dokázal položením prosadit opět Němec, a poté i Gajdoš kolektivní akcí celé útočné řady. Gajdoš přidal i body z konverze, poločas však lépe zakončila Tatra v poměru 17:24.

V druhé půli se hned ze startu utrhl dlouhonohý druhořadník Adam Hlavinka, který utekl rojníkům i několika útočníkům, a s úspěšnou Gajdošovou konverzí tak domácí srovnali na 24:24. Domácí během dvaceti minut poslali do hry střídáním 3 hráče. Zejména rošádou v útočné řadě se domácí dostávali do své kůže, kdy dokázali dostávat balon na sprintery, a po dvacetiminutovém úseku bez žádných domácích bodů se dokázal v 70. minutě opět prosadit zadák Gajdoš. To však zatím nestačilo na dorovnání skóre, které Tatra v 46. a 66. minutě navýšilo, ale domácí pořád za stavu 31:34 věřili, že nějakým způsobem dokážou zdramatizovat finiš zápasu. Po několika individuálních chybách a přestupcích bylo rozhodnuto. Tatra potrestala chyby domácích, a přidala další dvě pětky s konečným skóre 31:44 ve prospěch pražského týmu.

Další zápas hraje olomoucký tým až 16.4., a poprvé jeden na zápas ven, tentokrát k nováčkovi ligy, pražskému rezervnímu týmu Praga, který má stejné výsledky jako domácí (výhra proti spol. Liberce/Petrovic B a prohra proti Tatře Smíchov B).

Přijeďte podpořit olomoucké muže do Prahy!