2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Regionální turnaj U12 – Vyškov 4.9.2021

                V sobotu 4.9.2021 jsme po srpnovém soustředění a 1. tréninku zahájili sezónu prvním regionálním turnajem ve Vyškově. Přijelo celkem 9 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin, my jsme byli v 5-ti členné, takže nás čekaly celkem 4 zápasy. Hrálo se 1x10 min. v 10-ti hráčích. Naštěstí nás dorazilo 11, takže jsme mohli i střídat.

První zápas proti Dragonu Brno nám napověděl, jak na tom na začátku sezóny jsme. Začali jsme aktivní obranou a celkem se nám dařily skládky, takže jsme soupeře zatlačili a zvítězili 1:0. Následovala téměř hodinová pauza, ve které jsme se zaměřili na sbírání sil, jelikož bylo krásné a velmi teplé počasí a také jsme „ladili“ taktiku.

Ve druhém zápase jsme narazili na Vyškov. V tomto zápase jsme však nedokázali zopakovat předchozí výkon, jelikož soupeř byl o poznání silnější. Skládali jsme stále dobře, ale nedařila se nám hra s míčem. V podstatě jsme si na něj ani nesáhli a po vlastních chybách jsme zápas prohráli 0:2.

Po další pauze jsme nastoupili proti týmu Ostravy, která však měla k dispozici pouze 8 hráčů. Ve smyslu fair play jsme počet našich hráčů zredukovali také na 8. To se projevilo větším prostorem na hřišti a zároveň s ohledem na naše 3 náhradníky a nemožnost soupeře střídat jsme vyhráli jednoznačně 4:0. Většinu pětek jsme položili po individuálních průnicích, jedna akce však stojí za zmínku, kdy jsme dosáhli pětky po velmi pěkné kombinaci přihrávek a průniku do volné obrany soupeře.

Na závěr turnaje nás čekal nejtěžší soupeř – Brno Bystrc 1. Na zápas jsme se řádně namotivovali, což se projevilo v nasazení všech hráčů na hřišti. Opět nám šly skládky, ale zároveň vázla souhra v útoku. individuální akce převyšovaly nad kombinací a postupném útoku za pomocí přihrávek. Sice jsme získávali často míč po chybách soupeře – nedovolená hra v rucku, ale této výhody jsme právě díky následným individuálním průnikům nevyužili, chyběla nám následná podpora a více přihrávek. I když hráči bojovali s enormním nasazením, nakonec jsme zápas prohráli 0:2.

Celková předvedená hra byla s ohledem na jediný předchozí trénink velmi dobrá. Turnaj nám ukázal, na čem musíme nadále intenzivně pracovat. S výkony VŠECH hráčů i s umístěním ve středu tabulky jsme byli velmi spokojeni a v krásném počasí jsme si turnaj moc užili.

 

trenéři – Radek Koňárek a Martin Procházka

Fotogalerie

Celé album naleznete zde: https://www.zonerama.com/fotomj/Album/7594987