2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Soustředění a přípravný turnaj ve Vídni

 

Soustředění během zimy proběhly na klubové bázi celkem tři. Dvě z nich nám vyšly skvěle. To třetí se nepodařilo dle mých představ z důvodu počtu zúčastněných hráček.

Závěrečné, předsezonní soustředění jsme odstartovali ve ČT 16.3. v Olomouci, kde jsme se po společném kondičním začátku tréninku kontaktně utkali celkem 4 x 2-3´ intervalu s hráči U16 na holické umělé trávě. Trénink byl náročný a tvrdý, ale holky jej zvládly po kontaktní stránce lépe něž před 14 dny.

 V pátek a sobotu 17. - 18.3. jsme byli coby severní Morava kompletní a ženám jako opozice byly na tréninku nové ženy a potencionální juniorky. Oba dny jsme věnovali standartním situacím a příjmu míčů z výkopů. Sobotní podvečerní trénink jsme absolvovali na hřišti Celtic rugby union club ve Vídni, kde jsme se věnovali výkopům míčů na začátku utkání a ženy se sehrávaly se skupinou slovenských reprezentantek, které trénink měly k přípravě na nedělní turnaj zařazen do přípravy na ME.

Nedělní přípravný turnaj 19.3., hraný na hřišti RU Donau Vídeň se holkám povedla všechna odehraná utkání a až na secvičené věci nám fungovalo vše základní a po kondiční stránce tým neměl velký problém, když vezmu v potaz, že některé holky měly v nohách čtvrtý den tréninku v intenzitě. Individuálně některé hráčky budou muset zapracovat na rychlosti, to ale není problém zlepšit.

 

"Před turnajem nás trápilo málo společného času k sehrání se".


To jsme se snažili eliminovat před-turnajovým soustředěním. Vzhledem k tomu, že jsme netušili, kdo se proti nám postaví ve výběrovém týmu v prvním utkání, tak se s tím holky popraly týmově velice dobře a pocit nesehranosti nebyl znát.

Průběh turnaje:
- První utkání: SM v rakouský výběrový tým (AUS) v polovině jsme vedly 14:5, byla vidět nesehranost. Rady z poločasu si ženy vzaly k srdci a v druhém poločase úplně ovládly celé utkání a dokázaly ještě dvakrát skórovat. Konečný stav byl 28:5.

- Druhé utkání: SM v Medvék (HUN) bylo opravdovým testem, jak pro hráčky, tak pro trenéry. Soupeř z Maďarska hrál rychle a tvrdě v rucích po celém utkání. V polovině utkání byl stav 5:5. Ženy v druhé půli hrály více pozorněji a neudělaly tolik chyb, jako soupeř, což bylo rozhodujícím faktorem v zápase, bohužel jsme skórovaly pouze jednou. Ženy zvítězily těsně 12:5.

- Třetí utkání: SM v Zagreb (CRO) bylo utkáním, kde jsme mohli zkoušet hráčky, které si tolik nezahrály a vyzkoušet i možnosti pro reprezentantky Slovenska. Utkání ženy zvítězily v různých sestavách 45:0.

- Čtvrté utkání: SM v český výběrový tým do 18 let. Současně finálové utkaní celého turnaje. První poločas bylo vidět chuť předvést to nejlepší na obou stranách. Ženy si na hřišti nedaly nic zadarmo. Krásné akce na obou stranách, vystřídaly dvě položení pro nás i soupeřky z Čech. Bohužel jsme při našich dalších útočných fázích a snaze položit další pětky v soupeřově obranném území ztratily dvakrát míč a soupeř dvakrát skóroval a v půli pohodlně vedl 12:28.
V druhé půli nám mladé, rychlé hráčky utíkaly po krajích hřiště a pod únavou ze soustředění a celého turnaje už ženy nebyly schopné stav ovlivnit více. Konečný stav utkání: 12:47.

Výsledky severní Moravy:
1. SM v Austria team Red (28:5)
2. SM v Medvek (12:5)
3. SM v Zagreb (45:0)
4. SM v ČR U18 (12:47)

 

 

Celkové skóre: 97: 57 (+40).
Skórování: Milinková, Ficalová, Hájková, Ferugová V., Kanátová, Bolfová a Zelníčková.
Úspěšné konverze po položení provedly:
Ferugová D.,Bolfová V. a Milinková B.

Hráčky severní Moravy:
1. Daniela Ferugová
2. Vendula Ferugová (A)
3. Veronika Bolfová
4. Nikola Navarová (C)
5. Vanessa Ficalová
6. Barbora Milinková
7. Alžběta Hájková
8. Adéla Zelníčková
9. Michaela Vávrová
10. Sophia Kanátová