2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

30.5. Turnaj v Havířově (6. Místo)

Tímto turnajem skončila regionální část turnajů a mládež čeká celostátní turnaj, který se pořádá v různých městech dle kategorie.

Na turnaj odcestoval náš tým oslabený o rychlého Vaška, bojovného Camfrlu a chytrou spojku Dominika Školouta. Pořadatelé turnaje museli také řešit oslabení, čímž byla neúčast Dragonu. Pozvali tak na turnaj polský Bara Nižna a navíc vytvořili tým Moravy. To byl první soupeř, s kterým jsme se utkali. Zápas byl dobrý s pohlednými akcemi na obou stranách, nicméně jsme prohrávali po půli 0:1. V druhé půli jsme se opět nechali překvapit rychlou rozehrávkou trestného kopu, po kterém poslední bránící hráč už neměl šanci zastavit rozběhnutého hráče. Pak jsme začali hrát. Aneta Kolářová využila zaváhání a díky špatným skládkám se ji podařilo položit první body v její kariéře! Stav 1:2, bohužel soupeř odpověděl dalším položením po našem špatném bránění. My jsme se však nepoložili, jak to bývalo zvykem, ale kontrovali jsme položením a pěkným útěkem Filipa Mlejnka, který si toto položení opravdu zasloužil!

Další zápas nás čekal silný Vyškov. V první půli jsme prohráli 0:5 kvůli tomu, že jsme nebránili a tomu, že je to „Vyškov". Druhou půli jsme dostali už jen dvě položení a Petr Fišara se postaral o chytré položení po mlýnu v soupeřově obraném území. Výsledek 1:7 zaslouženě pro Vyškov.Poslední zápas ve skupině jsem hráli proti tradičnímu soupeři ze Zlína a k tomu můžu pouze dodat,že jsme měli opět méně štěstí v koncovce a zápas jsme prohráli těsně 1:2. Bod zařídil Petr Fišara.

Zápas o umístění jsme sehráli s polským Bara. Zápas byl bojovný s velkým množstvím předhozů na straně Bary, kterého jsme my nebyli schopni využít. V poločase nerozhodně 0:0. Po poločase se roztrhnul pytek s položeními na obou stranách. Bara využili našeho špatného bránění a položila první body. My jsme díky Anetě opět vyrovnali. Poté jsme čekali na soupeře a těžce jsme jej bránili, z následnují akce jsme dostali druhé body, na které jsme opět odpověděli velice rychle a to Petrem Fišarou. Bohužel Bara využila neoraganizovanosti v naší obraně a položila vítezný bod, čímž nás odsunula na poslední místo v turnaji.

Velká Gratulace Anetě Kolářové, která dokázala, že je právoplatně v základní sestavě od začátku sezony a velká gratulace k jejím prvním pložením v kariéře! Zároveň všem hráčům velké poděkování za bojovnost v turnaji a celkový dojem!

Výsledky

1. Olomouc – Výběr Moravy 2:3 (0:1)
2. Olomouc – Vyškov 1:7 (0:5)
3. Olomouc – Zlín 1:2 (0:1)
4. Olomouc – Bara Nižna (PL) 2:3 (0:0)

Turnajové skóre: 6:15 (0-0-4)
Body: Mlejnek 1, Kolářová Aneta 2, Fišara 3.

Sestava:

1. Petr Fišara
2. Filip Mlejnek
3. Jakub Karásek
4. Michal Chytil
5. Pavel (Vyškov)
6. Aneta Kolářová
7. Tomáš Kolář
8. Filip Novák