2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

U12 Turnaj RC Bystr Brno

V sobotu 11. září 2021 proběhl za pěkného slunečného počasí druhý turnaj mládeže, jehož pořadatelem byl tentokrát RC Brno Bystrc. V kategorii U12 se utkalo stejně jako minulý týden ve Vyškově devět týmů, přičemž do základní skupiny nám byli "nalosováni" soupeři z RA Brno, RC Brno Bystrc Black a TJ Mariánské Hory.

Zápasy trvaly 8 minut v 10ti hráčích. Pro nás to byl trošku problém, protože na turnaj se dílem zdravotních komplikací a dílem upřednostnění jiných volnočasových aktivit hráčů jejich rodiči dostavilo jen 8 hráčů kategorie U12. Byli jsme proto nuceni požádat o doplnění týmu hráče z kategorie U10.

V prvním zápase jsme se postavili domácímu týmu RC Brno Bystrc Black. Soupeře (a myslím, že i přihlížející diváky) jsme překvapili perfektní obranou, zatlačili jsme je na jejich polovinu a s převahou jsme zvítězili 3:0.

Pauzu jsme využili odpočinkem a sledováním vzájemného zápasu našich dalších soupeřů. Kluci si všimli velice dobrého rozestavení ostravských hráčů jak při zahrávání standardních situací tak při vlastním průběhu hry. RA Brno nás zaujalo vysokou rychlostí několika hráčů, kteří při útocích "obíhali" obránce a prchali po křídlech.

Ve druhém zápase jsme se utkali s RA Brno. Hned na začátku zápasu se soupeři podařilo vběhnout do naší přihrávky a sprintem přes půl hřiště nám položil pětku. Kluci ale nic nevzdali, zabojovali a po velkém boji zápas otočili. Vyhráli jsme 2:1, přičemž další dvě pětky visely ve vzduchu. Stačilo jen nahrát před brankovištěm úplně volnému spoluhráči a nejít zbytečně sám do dvou či tří soupeřů.

Do posledního zápasu skupiny jsme vstupovali s vědomím, že pokud uspějeme zahrajeme si ve finále. Utkání s TJ Mariánské Hory bylo vyrovnané a po těžkém boji s dobře organizovaným soupeřem jsme vybojovali vítězství 1:0.

Ve finále nás čekal vítěz skupiny "A" RC Brno Bystrc Orange. Do zápasu jsme opět vstupovali posíleni o olomoucké hráče U10, ale s odhodláním nedat soupeři nic zadarmo, porazit ho a odvézt si do Olomouce celkové turnajové vítězství.
I přes tři pětky, které jsme dostali, jsme předvedli opravdu výbornou obranou hru. Bystrčtí se pokoušeli pronikat středem hřiště i po křídlech, ale ihned po získání míče byli znovu a znovu napadáni našimi hráči, kteří jim nedali ani metr zadarmo. I přes obdržené body kluci nic nevzdali, rychle běželi rozehrát na polovinu a pokoušeli se utkání ještě zvrátit. To se nám již bohužel nepodařilo a prohráli jsme 0:3, přičemž výsledek rozhodně neodpovídá poměru sil na hřišti.

Všem hráčům patří za podané výkony velké poděkování, bojovali jako lvi a do budoucna je určitě na čem stavět. Při poctivém přípravě a pravidelné docházce hráčů, jak na tréninky, tak na zápasy, se určitě brzy dočkáme umístění ještě o stupínek výš!!!

Turnaje se zúčastnili

  • Jakub Grygar
  • Tomáš Christa
  • Richard Januš
  • Filip Liška "C"
  • Adam Poledna
  • Tomáš Procházka
  • Samuel Severa
  • Erik Žák

 

  • Andrej Havlíček (U10)
  • Viktor Kurka (U10)
  • Teodor Lavrenčík (U10)
  • Eduard Sedláček (U10)

Fotogalerie