2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

U16 – RC Bystrc Brno – RC Havířov 12:32 (12:12)

Sestava:

1.řada: Malchar Ondřej, Červek Matěj, Holý Jakub
2.řada: Musil Petr, Kričfalušij Daniel
3.řada: ŘihošekOndřej, Mališ Vít, Štefaňák Jakub
9. Trtek Lukáš, 10. Barabáš Roman
11. Chytil Marek, 12. Přikryl Martin, 13. Židel Sebastián, 14. Lukášek Jiří, 15. Kovář Rostislav, Náhradník: Selig Jan

Společenství hráčů Havířova, Olomouce a Ostravy hrají pod hlavičkou RC Havířov v kategorii U 16 čekal další z mnoha ligových utkání. Tentokráte se jelo do Brna na Bystrc.

Začátek utkání ovlivnila cesta vlakem, protože jsme začali velice vlažně a bez důrazu. Špatné přihávky, hra bez podpory a také špatné skládky jsou klasické problémy naší hry na začátku utkání. V páté minutě položil po samostatném útěku pětku pod háčko Jakub Štefaňák a následně také proměnil konverzi. Jenže potom jsme nechali soupeře utéct po křídle po mnoha individuálních chybách. Opět to skládání. Následně se zranil Vítek Mališ a museli jsme přeskupit hráče. Rosťa Kovář šel na rváčka a Honza Selig na zadáka, kterého ještě nikdy nehrál, ale chopil se této role se ctí. Po položení naší další pětky Romanem Barabášem, bez konverze, soupeř opět kontroval položením pětky středem pod háčko, za přispění otřesného skládání našich hráčů. Jednoznačně našim nejlépe skládajíccím hráčem byl olomoucký Marek Chytil, bez jehož důrazných skládek by bylo výsledké skóre úplně jiné a zaslouží si velkou pochvalu za předvedený výkon.

Druhá polovina utkání byla po důrazné domluvě o poločase v naší režii. Jakub Štefaňák kopl trestný kop, Petr Musil svým důrazem bodoval pětkou, Roman Barabáš po úniku přidal další pětku a konverze se povedla Jakubovi Štefaňákovi. Ke konci opět Petr Musil bodoval položením pětky.

Utkání nám ukázalo dost nedostatků, na kterých je nutno co nejdříve zapracovat. Přihrávky, podpora hráče s míčem a hlavně oživit techniku skládání a skládky vůbec.

Závěrem bych rád poděkoval hráčům za jejich bojovnost a snahu, kterou projevili hlavně v druhé polovině utkání a blahopřeji jim k první výhře v soutěži.

Autor: Z. Špička

Fotogalerie