2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

U19 – RC Olomouc - RC Praga Praha (62:5) - Článek k utkání

Body RCO: Hájek 25 (5P), Fišara 17 (7KPP, 1TK), Hlavinka 10 (2P), Váňa 5 (1P), Sedlák 5 (1P)

 

V posledním kole základní části celorepublikové juniorské soutěže si Olomoucký celek po debaklu s Petrovicemi (5:69) spravil chuť na domácím hřišti, kde vybojoval cenné vítězství 62:5, a dostal se tak do středu skupiny A.

Olomoučtí si v rámci tréninkových jednotek vyzkoušeli hru do zkušené obrany Olomouckých Old Boys, kteří vyhráli domácí Memoriál M. Dobrého, a nastavili herní systém ve využívání chyb opozice. Dlouhodobým cílem je vytvořit atraktivní moderní a rychlé ragby, kdy se zejména třetí řada připojuje k útočníkům. Tento faktor pomohl Olomoučanům ve velké míře, a velkou zásluhou se blýskl Adam Hlavinka, který z pozice druhořadníka ukázal neskutečnou rychlost a připsal si dvě položení. Z útočné řady vynikal ostaršený Jáchym Hájek, který pronikal na pozici tříčtvrtky obranou jako nůž máslem. Ostatně pět položených pětek svědčí za vše, a snad se mu takhle bude dařit i v zápasech za mládežnické výběry národního týmu.

Pražský tým hrál podobně jako Olomouc, jen mu chybělo zakončení, které si obrana Olomouce pohlídala, a pustila je do svého brankoviště pouze jednou, a to až v závěru utkání.

„Veliká bodová nadílka však nebyla tvořena jen individualitami, ale týmovou prací, komunikací a výrazně zlepšeným pohybem po hřišti, který nám v prvních kolech chyběl“, komentuje olomoucký kapitán Petr Fišara.

 

Nyní se Olomoučtí junioři budou připravovat na venkovní play-off, kde 15.5. narazí na moravskou Bystrc.

(DN)