2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

U19 Liga 2022 2. kolo 12.4.

RC Olomouc U19 – RC Dragon Brno U19 26:20
Body RCO: Ondřej Gajdoš 10 (2P), Martin Sedlák 5 (1P), Filip Gajdošík 5 (1P), Petr Fišara 6 (3KPP)

V druhém zápase olomoucké juniorky si olomoucký celek spravil chuť po předchozím fiasku na hřišti RC Slavie Praha v nepříznivém poměru 10:66. Po vyhroceném utkání a velkém dramatu v posledních minutách olomoucká juniorka vyhrála v poměru 26:20.

Olomoučtí doplněni o 3 hráče ze Zlína vstoupili do utkání bodově jako první, a to nečekaným výpichem zlínskou posilou, rváčkem Gajdošíkem, který kopáč Fišara bez problému potvrdil konverzí. To bylo však od olomouckého celku na delší dobu všechno. Většinu zápasu domácí tým tvrdě bránil silnému brněnskému roji, avšak poměrně úspěšně.

Kapitán Petr Fišara komentuje výkon jako „zlepšení v kolektivní obraně a komunikaci, ale stále děláme individuální chyby a špatná rozhodnutí. Ke konci zápasu jsme odpadli fyzicky, ale naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce. Je však třeba zapracovat na hře dopředu a čištění v rucku."

Domácí si nedokázali vyčistit balón, často jej ztráceli, a museli po většinu utkání bránit, což je stálo spoustu sil. Morálně v průběhu utkání podporovala zejména zadní trojka, ze které pokládal Ondřej Gajdoš a křídelník Martin Sedlák, který má bilanci tří pětek ve dvou zápasech, a s 15 body na svém kontu vede pomyslnou tabulku skórujících hráčů v olomouckém kádru.

Velikou změnu v pohybu dopředu zapříčinila poziční rošáda, kdy mlýnová spojka Daniel Holý vystřídal Alberta Váňu na tříčtvrtce, který svým aktivním pohybem dokázal posunout čáru zisku o desítky metrů. Střídající mlýnová spojka místo Váni předvedla solidní výkon, a svými přesnými nahrávkami podpořil pohyb dopředu.

Oba celky dohrávaly zápas ve 14 lidech po konfliktu, který zapříčinila vysoká skládka. Rojová hra držela slušné tempo s typickým rojovým celkem Brna, a to jak v mlýnech, tak autových vhazováních.

V posledních minutách si Olomouc vytrpěla své, kdy dostala rychlé body, a urputně bránila, avšak nepustila brněnský tým k bodovém obratu.

Další zápas odehraje olomoucká devatenáctka 24.4.2022 v Petrovicích.

(DN)

Fotogalerie