2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Vážení sportovní přátelé,

 

U8 na Prague Youth Rugby Festivalchceme Vás krátce informovat o našem letošním prvním turnaji, kterým pro nás začala jarní část sezóny 2016.

V sobotu 9.4.2016 se náš tým kategorie U8 vydal na mezinárodní turnaj Prague Youth Rugby Festival.

Jak již název napovídá, turnaj se konal v Praze, v našem případě na hřišti Tatry Smíchov . V naší věkové kategorii se turnaje účastnily týmy z České republiky ( 20 týmů ), z Německa ( 2 týmy ) a z Litvy (1 tým). Všichni jsme se tedy těšili, že si kluci zahrají svůj 1. zápas se zahraničním soupeřem.

Předpověď na sobotu vypadala celý týden poměrně hrozivě ( 6°C a pravděpodobnost srážek 60% ). Naštěstí se předpověď nevyplnila a hrálo se na suchém hřišti a bez deště.

Na turnaj jsme se vydali vlakem a v Regio Jetu na nás budou jistě ještě dlouho vzpomínat …. J

Vstávání v 5:00 hod. nám nepokazilo dobrou náladu a cesta vlakem utekla velmi rychle. Společně s hráči a trenéry se vydala na turnaj i početná skupina fanoušků ( rodiče našich hráčů ), kterým chceme tímto ještě jednou poděkovat za podporu.

Na turnaj jsme dorazili jako poslední tým, jak se říká „ za 5minut 12“. Proběhlo společné zahájení turnaje a pak už začal kolotoč zápasů.

Celkem jsme odehráli 7 zápasů, ve kterých jsem 3x vyhráli a 1x remizovali s celkovým skóre 22:15.

U8 na Prague Youth Rugby Festival

České týmy ( Tatra, Říčany, Praga ), na které jsme na začátku narazili, hráli velmi pěkné rugby a bylo na nich vidět, že se účastní pravidelných zimních turnajů. Pro nás to byly první zápasy po 5ti měsíční přestávce, ale i přesto jsme hráli vyrovnaná utkání. Co nás obzvláště těší je skutečnost, že do těchto náročných zápasů nastoupili i hráči, kteří do té doby ještě neodehráli žádný zápas a odbyli si svoji premiéru v tak náročném turnaji. To byl také cíl tohoto přípravného turnaje.

 

Nakonec se nám vyplnilo i naše přání a sehráli jsme náš 1. mezinárodní zápas s týmem Gelezinis Vilkas Rugby Club. „Železní vlci“ z Vilniusu byli opravdu urostlí chlapci z Litvy a nás velmi těší, že jsme je dokázali po bojovném výkonu porazit v poměru 4 : 1.

 

Všem hráčů chceme poděkovat za předvedené výkony, bojovnost a skvělou partu.

 

Už se těšíme na další turnaj, který nás čeká již tuto sobotu 16.4.2016 v Brně

 

 

Rugby zdar !

Tomáš Krejčovský a Jirka Christa - trenéři U8