2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Vážení sportovní přátelé,

chceme Vás informovat o výsledcích kategorie U8 na regionálním turnaji, který se tentokrát konal v Havířově.
Z předpovědi počasí to vypadalo, že bude nejlepší vzít sebou lyže a sáňky, ale nakonec jsme měli zase štěstí ( nepršelo a někteří se dokonce i trošku opálili ...).

U8 RC Olomouc na turnaji v Havířově

Pan řidič autobusu se dokázal protáhnou „nebezpečnými" serpentýnami, které na nás čekaly při vjezdu k havířovskému hřišti a pak už se naše početná výprava nasoukala do přidělené minišatny.

Našimi soupeři byli tentokrát také hoši z Ostravy Mariánských Hor a tak nás postupně čekaly 4 zápasy (2x 4 minuty ).

V prvním zápase jsme narazili na Vyškov a tentokrát jsme po bojovném výkonu prohráli 2:3. Byl to pěkný zápas a alespoň víme, že každý zápas začíná za stavu 0:0 ( minule jsme vyhráli přesvědčivě 6:2). Kluky chceme za tento zápas velmi pochválit - hráli skvěle. Vyškov položil vítěznou 3. pětku v poslední sekundě a hned pak už zápas skončil.
Všechny další zápasy jsme již vyhráli, přičemž zejména v zápase s Ostravou jsme nechali hrát hlavně nováčky, aby měli možnost vzít na sebe odpovědnost za průběh zápasu. Zápas jsme vyhráli 6:1.

Zápas s RC Brno Bystrc byl výrazně vyrovnanější než minulý týden a zvítězili jsme v něm 5:3.
Poslední zápas jsme sehráli s Dragonem. Byl to tuhý boj a celkem jsme provedli za zápas 26 skládek . Nakonec jsme vyhráli 3:2 a to i přesto, že 2. čtyřminutový poločas trval víc než 7 minut ....

Co nás těší nejvíce je skutečnost, že jsme do zápasů zapojili opět dalšího nového hráče. Svoji úspěšnou premiéru prožil v Havířově náš spoluhráč Aleš .

Závěrem

Na závěr si ještě kluci zazávodili v rámci akce místních komunálních služeb ( asi ? ) a předvedli se v závodní disciplíně „slalom s popelnicí na čas" .

Díky závodnímu nadšení jsme si nakonec stihli udělat společnou fotku až doma na Lokotce.

Chceme tímto poděkovat všem hráčům za předvedené výkony a našim fanoušků ( rodičům hráčů ) za podporu v rámci celého zájezdu.

Rugby zdar !
Tomáš Krejčovský a Jiří Christa
trenéři kategorie U8