2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Vážení sportovní přátelé
s malým zpožděním Vás chceme informovat o výsledcích kategorie U8 na regionálním turnaji ve Zlíně.

U8 RC Olomouc na turnaji ve ZlíněDne 21.5.2016 jsme odjeli autobusem do Zlína a sebou jsme si vzali i dostatek krému na opalování, a to bylo dobře, protože sluníčko do nás „pralo" celý den.
Naše výprava byla již tradičně početná. A tak jsme postavili hned 2 týmy.

V týmu Olomouc „Reds" ( červený tým) nastoupili do turnajových zápasů: David, Tomáš K., Matěj, Vojta, Radek a tyto zkušenější hráče doplnili Aleš, Ottík a Břeťa a premiéru měla také Kristýnka.
V týmu Olomouc „Blacks" ( černý tým ) nastoupili do přípravných zápasů: naše děvčata Terezka a Kristýnka a pak kluci Tomáš Ch., Tomáš H., Martin, Adam, Jarda a svoji premiéru měl ve Zlíně František a Roman.

Celkem se tak v kategorii U8 zapojilo 17 dětí. Spolu s rodiči tak měla naše výprava přes 30 osob !!!

Turnaj jsme tentokrát pojali trošku jinak. V prvních dvou zápasech jsme nechali hrát hlavně Matěje, Radka, Ottíka, Aleše a Břéťu. Strategie byla jasná připravit hráče na celostátní turnaj do Petrovic.
První zápas s Dragonem jsme sice prohráli a následný s Bystrcí remizovali, ale cíl byl splněn, hráči se museli více zapojit do hry a převzít zodpovědnost za výsledek. To, že to byl dobrý tah, se nám potvrdilo hned následující týden na celostátním turnaji.
V následujících zápasech jsme již plně nasadili Tomáše K., Davida a Vojtu.
Postupně jsme pak vyhráli nad Vyškovem 7:2 a nad Ostravou 10:0.

Náš tým „OL Blacks", pak nastoupil do přípravných zápasů se „zbytkem světa" ( družstvem složeným ze 3 hráčů Zlína, doplněných o nováčky z dalších týmů ).
Naši „OL Blacks" do toho šli stejně jako trošku známější „ All Blacks" a bylo se na co dívat. Padalo hodně pětek, byla vidět spolupráce a nahrávky a také pěkné skládky.
Všem hráčům „Reds" i „Blacks" chceme poděkovat za předvedené výkony a rodičům za jejich příkladnou podporu.

V další zprávě Vás budeme informovat o našem úspěchu na celostátním turnaji v Petrovicích.
Očekávejte již brzy ....

Rugby zdar !
Tomáš Krejčovský a Jiří Christa ( trenéři U8 )