2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Závěrečný pohár žen ve Vyškově

Závěrečný pohár se odehrál ve Vyškově, na hřišti Jimi RC Vyškov. Turnajové rozlosování a zaváhání v domacím turnaji nám podle koeficientu přisoudil těžký los do skupiny. Dva nejlepší týmy ligy a to Rc Sparta Praha, uřadující mistryně ČR v 7´s, zahraniční Donau Wien a tradičního soupeře z Moravy, společenství Vydra. Věděli jsme, že ani jeden zápas nebude jednoduchý v žádném nemůžeme vypustit nic.

Turnaj začal moravským derby s týmem VYdra začal pro naše ženy turnaj ve Vyškově. Ženy jej zvládly excelentně! Tak hodnotím první utkání a tak jej hodnotili naši i vyškovští diváci na hřišti u střídaček.
"Holky byly rychlé a rozhodné. Měly jasné instrukce, které dodržely. Efektivnost na maximu, vše je vedlo k zaslouženému vítězství." Ženy byly v tlaku na míč na soupeře rychlé a stejně se rozhodovaly při hře míče na zemi, čištění hráček a míčů bylo taktéž rozhodné. Jednoduše a efektivně řešené útoky s následnou 2 a třetí podporou doplněné o využití šířky vyškovského hřiště byly zdrojem tučného skóre, které se zastavilo na výsledkové tabuli za stavu 43:5 pro naše ženy.

Druhý zápas s mistrem ligy. Mistr začal trvdě, ale naše ženy se nezalekly. Po první položené pětce Sparty naše ženy odpověděly pětkou přes půl hřiště s následnou konverzí. Stav 5:7 pro naše ženy. Sparta ještě do konce poločasu stačila skóre navýšit, ale položení bylo na okraji hřiště a konverze nebyla úspěšná. V polovině zápasu ženy hrály bez dvou zraněných, útokové spojky a pilíře, ale stav byl zaslouženě téměř vyrovnaný 10:7 pro Spartu.
Sparta položila v 10. minutě zápasu další pětku, při skládce do brankoviště a složitou konverzi sparťanská spojka opět neproměnila. Stav 15:7. Naše ženy získaly míč na půli hřiště a krásnou efektivní kombinací se dostaly za obranu Sparty, kde už nikdo nebyl a naše ženy snížily na 15:14, protože následná konverze byla úspěšná.
V poslední akci utkání ženy nejprve ustály svůj mlýn, po něm následoval TK, který chytře rozehrály od středu hřiště a naše křídlo mohlo utéct a položit pětku. Ženy mohly zvítězit.
Bohužel, za 22m čárou se sparťanské křídlo stačilo vrátit a složit naši hráčku.Naše hráčka v pádu přihrála nižší přihrávku podpoře, která udělala předhoz a z následné výhody pro Spartu dostáváme v opačném rohu vítěznou pětku utkání. Ženy utkání zvládly bravurně a bojovně, nakonec podlehly těsně 20:14. Určitě zápas, který ženy posílí a posune v práci zase o kousek dál.

Po vzájemné dohodě, třetí zápas s Donau Wien naše ženy vzaly v dobré a pohodové náladě. Tak to vypadalo i na hřišti. Od 3. minuty 1. poločasu přestaly ženy dodržovat instrukce z předešlých utkání.
Bohužel, to jsme tušili. Ani hodinová pauza a široký kádr mladých, mimořádně ostaršených či nezkušených hráček se stále nemůže rovnat a hrát 4 utkání na takové úrovni. Utkání ženy prohrály s Vídní 46:0, potřetí v sezóně.

Zápas o umístění se soupeřem z Maďarska.
Výsledky v těžké skupině stačili na zápas o 5. místo.
Soupeř byl stejně unavený. Soupeřky nebyly lepší herně ani kondičně. Naše ženy se velice snažily, aby uspěly a dál bojovaly, ale bylo vidět, že jim nezbylo moc energie do posledního zápasu s Estergomi Vítezek. Naše ženy se špatně rozhodovaly v situacích, kdy běžely na 1- 2 obránce ve větším počtu a byly v obranném území soupeře. Skóre se 1.poločas přelévalo ze strany na stranu a soupěřky do konce poločasu otočily a vedly 14:12. V druhé půli platilo: Nedáš, dostaneš. Po špatných rozhodnutích jsme obdrželi tři pětky za sebou a bylo rozhodnuto. Nic na tom nezměnila bojovnost a korekce položením v poslední akci z naši strany na konečných 31:17 pro maďarský tým.

Naše ženy se umístily v těžkém losu závěrečného pohárového turnaje na 6.místě. Celkově se mladý tým v poháru žen umístil na 3.místě tedy na "bedně".
Tým si to na všech 4 turnajích uhrál, vše vybojoval a vše odjezdil. Jsem na tým hrdý a moc jim všem gratuluji! Zaslouží si to každá hráčka. Zraněným hráčkám přeji brzké uzdravení. Určitě je to motivace pro všechny hráčky do další práce! Na závěr sezóny nás čekají 2 turnaje X ragby.

Vyhodnocení sezóny proběhne na společné klubové závěrečné 20.11. 2021

Hráčky žen severní Moravy

  • 1. Daniela Ferugová (c)
  • 2. Jana Vrtalová
  • 3. Vendula Ferugová
  • 4. Nikola Navarová
  • 5. Vanessa Ficalová
  • 6. Veronika Bolfová
  • 7. Julie Pompová
  • 8. Barbora Milinková
  • 9. Alžběta Hájková
  • 10. Kateřina Foralová
  • 11. Hana Hubincová
  • 12. Denisa Gadlinová
  • H2o: Olga Půčková

 

Konečná tabulka Poháru 7 žen 2021

  1. RU Donau Wien 18 18 18 15 69
  2. RK Petrovice 16 15 16 13 60
  3. Severní Morava 10 16 13 12 51
  4. RC Mountfield Říčany 13 13 x 18 44
  5. RC Sparta Praha 15 x x 16 31
  6. RC Přelouč 7 12 12 x 31
  7. Sešívané Budějovice x 10 9 10 29
  8. RC Tatra Smíchov 12 x 15 x 27
  9. VyDra 9 x 10 x 19

 

zdroj: rugbyunion.cz

Fotogalerie

https://zlinrugby.rajce.idnes.cz/Vyskov-Zeny_17.10./