2021_RCO_vsichni_19092021_crop.jpg

Zpráva z Přeloučského turnaje žen

Úspěšný vstup do sezony
Naše ženy poslední letní víkend vstoupily do sezony pohárovým turnajem v Přelouči, kde překvapily, jak týmy 1. série, tak i přední elitní týmy.

Ženy otevřely turnaj proti 2. nejlepšímu celku ČR z min. sezony ženy RK Petrovice .
Do začátku 6.minuty prvního poločasu to byla otevřená hra s pár standartními situacemi. Oba celky mohly několikrát vést. Nakonec se ujaly vedení ženy Petrovic, které ze dvou akcí za minutu a půl vytěžily maximum Našim ženám se podařilo snížit do konce poločasu. 14 : 5 v poločase byl hezký začátek.
Po poločase nám Petrovice daly 3.pětku, ale konverze se nepodařila.

Za stavu 19:5 ženám Petrovic začaly ubývat síly. Naše ženy předvedly 2 efektivní akce a dvakrát bodovaly. Bohužel bez jedné konverze a jedné neuznané pětce, to na celkové vítězství nemohlo stačit. Konečné skóre dramatického utkaní nakonec vítězného pro Petrovice 19 :12.

V druhém utkaní se ženy střetly z 3. nejlepším celkem min. sezony, a to ženám RCM Říčany. Říčany, které měly po náročném utkaní s Vydrou, naše ženy nenechaly vydechnout. V poločase naše ženy zaslouženě vedly 14:10. Po změně stran začala další dramatický 2. poločas turnaje. Po 3 prohřešcích proti pravidlům říčanských jsme obdrželi pětku pod branku. Říčany poprvé vedly, stav 14:17. O minutu později jsme dostali další pětku u autové čáry, kdy už nepomohla ani skládka po náročném sprintu přes půl hřiště. Stav 14:22 se zdál být jasný, ale říčanské udělaly chybu, kterou naše ženy potrestaly z TK a následnou konverzí snížily na 21:22. V úplně poslední akci utkaní, po našem výkopu se říčanským nepodařilo zpracovat a uklidit míč do zámezí. Naše hráčky získaly míč, pohlídaly si RUCK, ze kterého jsme však míč nevytáhli my, ale říčanské z pod našich nohou. Po útočné akci, kterou ženy ubránily na polovině hřiště, jsme namísto TK v 22m slyšeli ukončení zápasu ve prospěch Říčan.

Kvalitní zápas, který jsme měly jistě vyhrát. Konečný stav 21 : 22.

 

Poslední soupeř skupiny, tradiční soupeř z Moravy

Poslední utkání bylo s týmem, který je na naši úrovni a hraje o příčku výš. Kvalitní společenství VYdra složená z hráček Brna a Vyškova potrápily Říčany, s kterými remizovaly. Ženy chtěly konečně vyhrát, vítezství unikalo po kvalitních výkonech mezi prsty, ale třetí utkání jsou zrádná. Naše ženy nenechaly nic náhodě a šly si od první minuty za 3 body v této sezoně. Krásné utkaní, kde jsme vytvořily, jak bodový náskok, ale byly jsme schopni udržet úroveň zápasu díky střídání juniorek. Konečný stav a zasloužené vítězství našich žen 35 : 15.

 

V zápase o 5.místo s mistrem ligy.

Tatra Smíchov, mistr ligy měl těžkou skupinu, ve které nakonec skončil "až" třetí a v boji s našimi ženami dominovaly ženy hlavně bodobě. Naše ženy bojovaly, ale ve slepené sestavě s juniorkami ještě neměly tolik sil a zkušeností se rovnat hře žen Tatry. Krásné poslední utkání skončilo výhrou Tatry 31: 7 a naše ženy se mohly radovat z vynikajícího vstupu do sezony a 6. místa z 8 mužstev. Ženy získaly 10 b do podzimní tabulky.

Konečné pořadí týmů

  1. Donau Vídeň
  2. RK Petrovice
  3. RC Sparta Praha
  4. RCM Říčany
  5. RC Tatra Smíchov
  6. RC Olomouc
  7. RC Dragon Brno
  8. RC Přelouč

Hráčky

  • Daniela Ferugová
  • Vendula Ferugová
  • Veronika Bolfová
  • Julie Pompová
  • Vanessa Ficalová
  • Jana Vrtalová
  • Olga Půčková
  • Kateřina Foralová
  • Hana Hubincová
  • Lucie Malinová

 

PN